Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ζούμε σε φρενοκομείο… Μη μας ευτελίζετε άλλο!

Του δημοσιογράφου Βαγγέλη Παπαδόπουλου
Papadopoulos.evag@gmail.com

Με όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες νομίζω ότι όλοι μας βεβαιωθήκαμε πλέον ότι ζούμε σε κατάσταση παράνοιας. Παίζονται τόσα χοντρά παιχνίδια εις βάρος μας στο παρασκήνιο που προκαλούν αηδία και έμετο. Βέβαια τις λεπτομέρειες όλων αυτών των βρώμικων πολιτικών παιχνιδιών δεν τις γνωρίζουν πολλοί. Οι πρωταγωνιστές αυτών των ανόσιων συμφωνιών προσπαθούν με κάθε τρόπο να τις κρατήσουν μυστικές. Όμως είναι τόσο βρωμερές που οι αναθυμιάσεις τους φέρνουν ζαλάδα και αποτροπιασμό. Γιατί οι εκφραστές αυτών των συμφωνιών που εμφανίζονται στο προσκήνιο είναι μαριονέτες και παπαγαλάκια των αφεντικών τους. Κρύβουν την αλήθεια.
Πριν από καιρό η Ντόρα Μπακογιάννη διαγράφηκε από την Νέα Δημοκρατία και γιατί ήταν υπέρ του μνημονίου. Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο επαναστάτης της αντιμνημονιακής πολιτικής, της επαναδιαπραγμάτευσης και της εξαφάνισης του ελλείμματος μέσα σε 18 μήνες με το «Ζάππειο 1» και το «Ζάππειο 2». Την ίδια εποχή ο Γιώργος Καρατζαφέρης υπέγραφε το μνημόνιο συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ, μπήκε μέσα στο σύστημα και έκανε κολεγιά με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Παμπούκη, τον Βενιζέλο και άλλους αποκαλώντας τον Σαμαρά «τρελαντώνη» και «προδότη». Ο Βαγγέλης Μειμαράκης κατηγορούσε ευθέως τον Καρατζαφέρη για «εκτελεστή συμβολαίων». Λίγο αργότερα ο Γιώργος Καρατζαφέρης με ιδιαίτερη έπαρση υπερηφανεύοταν ότι έκανε τον Παπαδήμο πρωθυπουργό και συστρατεύτηκε με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για να σχηματιστεί κυβέρνηση.
Τώρα το σκηνικό άλλαξε: Ο Καρατζαφέρης κατάλαβε ότι το μνημόνιο είναι λάθος και έφυγε από την κυβέρνηση και αποχώρησε από τη συζήτηση της Βουλής, χωρίς όμως να παραμείνει και να καταψηφίσει το μνημόνιο!!! Η αποχώρηση δε σημαίνει και καταψήφιση. Ο Σαμαράς με νέα κωλοτούμπα στηρίζει την κυβέρνηση και ψηφίζει το μνημόνιο. Οι βουλευτές του και πολλά στελέχη του που επί δυο χρόνια είχαν γίνει οι κήρυκες της αντιμνημονιακής πολιτικής δεν ψηφίζουν το μνημόνιο και διαγράφονται από τον Σαμαρά. Ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης μένοντας συνεπείς οπαδοί του μνημονίου διαγράφονται από τον Καρατζαφέρη και προσχωρούν στην ΝΔ. Όλα αυτά αν δεν είναι μέρος μιας μυστικής συμφωνίας αλλά καθαρές πολιτικές πράξεις μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι έχασαν κάθε ίχνος εντιμότητας και είναι προϊόντα ευτέλειας του δημόσιου βίου. Οι απλοί Έλληνες πολίτες που έχουν ζαλιστεί από την εξαφάνιση κάθε ηθικής αρχής και αξίας από την συμπεριφορά των πολιτικών μας βρίσκονται σε κατάσταση παράνοιας. Δεν μπορούν να καταλάβουν τι γίνεται. Και την ίδια στιγμή βλέπουν όλους αυτούς τους πρωταγωνιστές χωρίς τσίπα και χωρίς ντροπή να βγαίνουν στα κανάλια και να μας βεβαιώνουν ότι τα κάνουν όλα για την πατρίδα και τη σωτηρία μας! Ποτέ άλλοτε δεν συγκεντρώθηκαν τόσοι πολιτικοί απατεώνες στο όνομα του πατριωτισμού. Για να επιβεβαιωθεί πλήρως η ρύση του Σαμουέλ και ταυτόχρονα να βεβηλωθεί η μνήμη των γνήσιων πατριωτών που άδολα και χωρίς ιδιοτέλεια έδωσαν δείγματα πατριωτισμού κατά καιρούς. Οι σημερινοί πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής, και μόνο γιατί εκμεταλλεύονται των πατριωτισμό είναι ένοχοι.
Έκκληση: μη μας ευτελίζετε άλλο!


Υ.Γ.: Διαδώστε το. Περισσότερα στο VPNEWS. Στείλτε μας τη γνώμη σας και τις απόψεις σας.