Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Δεν έχουμε ηγέτες

Του δημοσιογράφου Βαγγέλη Παπαδόπουλου
Email: Papadopoulos.evag@gmail.com






Τα πρόσφατα γεγονότα και οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι Έλληνες, ότι σήμερα δεν έχουμε πολιτικούς ηγέτες που μπορούν να αντιμετωπίσουν την κρίση.Δεν έχουν σθένος έναντι των ισχυρών και δεν έχουν όραμα. Το χειρότερο όμως είναι πως σχεδόν όλοι τους, έχουν δοκιμαστεί.
Πριν από λίγες μέρες ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως ότι « το βάρος είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορεί κανείς να αποφασίσει μόνος του »Τι σημαίνει αυτό? Ή ότι ο ίδιος δεν μπορεί να ηγηθεί να χαράξει και να δείξει τη λύση ή ότι θέλει να έχει συνεργούς και συνυπεύθυνους , ώστε να μη πάρει πάνω του την ευθύνη, όπως κάνουν οι αληθινοί ηγέτες!
Ο Γερμανός βουλευτής ( ελληνικής καταγωγής ) κ. Χατζημαρκάκης δήλωσε πως και τώρα ΟΥΔΕΙΣ Έλληνας πολιτικός ζήτησε από τη Γερμανία την επιστροφή του αναγκαστικού δανείου που μας πήρε στην κατοχή τις γερμανικές αποζημιώσεις κ.τ.λ.
Ο Γ. Καρατζαφέρης επιχειρώντας τη νέα στροφή στην πολιτική του δήλωσε πως «δεν μπορεί σε μια ώρα ν’ απαντήσει σε κάτι που θα καθορίσει το μέλλον της χώρας για τα επόμενα 30 – 40 χρόνια !» Μα ένας ηγέτης χαρακτηρίζεται για τη δυνατότητα του να αποφαίνεται αμέσως στις δύσκολες στιγμές και να παίρνει αποφάσεις. Ο Ιωάννης Μεταξάς, που τόσο θαυμάζει, είπε «ΟΧΙ» σε μια στιγμή στις 3 τα ξημερώματα. Δεν χρειάσθηκε ούτε μια ώρα που ήθελε ο πρόεδρος του «ΛΑΟΣ».
Ο Κάρολος Παπούλιας , ο δανειστής του σχωρεμένου Ανδρέα Παπανδρέου, για το «κωλόσπιτο» της Δήμητρας Λιάνη, καθυστέρησε 2,5 χρόνια να εκφράσει την αντίθεση του στη συμπεριφορά της Γερμανικής κυβέρνησης και της ΕΕ εις βάρος της χώρας μας και αναρωτήθηκε ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε που θα προσβάλει τη χώρα μου? Κατά την ίδια λογική σεβαστέ μας κ. Πρόεδρε, ποιος είναι ο κ. Παπαδήμος και η κομπανία του, που υλοποιεί τις εντολές του κ. Σόιμπλε με την κάλυψη τη δική σου?
Ο Κώστας Καραμανλής σε κοινή συνέντευξη με τον Γερμανό Καγκελάριο κ. Στρέντερ, αποδέχθηκε χωρίς αντίδραση και χωρίς καμιά διαμαρτυρία, να αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία»!
Ο Γιώργος Παπανδρέου που εκτέλεσε κατά γράμμα τις εντολές της Μέρκελ βραβεύτηκε από τη Γερμανία με το βραβείο της ….ειλικρίνειας !
Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ για δύο χρόνια ήταν εναντίον του μνημονίου ξαφνικά άλλαξε γνώμη και είπε το ΝΑΙ αναιρώντας την αξιοπιστία του.
Θα μου πείτε, ότι αυτές είναι ασήμαντες επισημάνσεις που δεν προσδιορίζουν την εικόνα ενός πολιτικού ηγέτη… Ίσως! Όμως εξ όνυχος τον λέοντα!