Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Είμαστε όλοι Έλληνες. Είναι όλοι Έλληνες…

Του δημοσιογράφου Βαγγέλη Παπαδόπουλου
Papadopoulos.evag@gmail.com



Όσο και να κατηγορούν την Ελλάδα και την ιστορία της. Όσο και να κατηγορούν τους Έλληνες και τα μειονεκτήματά τους. Όσο και αν εμείς οι ίδιοι είμαστε ανάξιοι συνεχιστές της κληρονομιάς μας. Όσο και αν θέλουν εδώ και 3 χιλιάδες χρόνια να μας εξαφανίσουν, τελικά ο πολιτισμός μας και οι αξίες μας θριαμβεύουν και συγκινούν. Γιατί ο Ελληνισμός είναι πολιτισμός πανανθρώπινος και πέρα από τα σύνορα. Είναι αρχαίος ακόμα και πριν τον κινέζικο, είναι συμπαντικός.
Σήμερα οι λαοί της Ευρώπης με δημόσιες εκδηλώσεις εκφράζουν την αγάπη τους προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό και δείχθουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι Έλληνες. Είναι η αλληλεγγύη, η αδερφοσύνη και το δημοκρατικό κεκτημένο των ευρωπαικών λαών, συναισθήματα τα οποία αναπτύχθηκαν έντονα μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και δημιούργησαν την Ενωμένη Ευρώπη των λαών. Συναισθήματα όμως που δυστυχώς δεν τα βλέπουμε να υπάρχουν στις σημερινές ηγεσίες των κυβερνήσεων της Ε.Ε. που υποδουλώθηκαν στους κανόνες της αγοράς.
Οι λαοί τα Ευρώπης δείχνουν την συμπαράσταση τους σήμερα στα πιο κεντρικά σημεία των χωρών τους. Θα διαδηλώσουμε και εμείς σήμερα στο Σύνταγμα. Είναι η αρχή. Γιατί από τις διαθέσεις που εκφράζουν σήμερα οι ευρωπαϊκοί λαοί επηρεάστηκαν και ορισμένοι πολιτικοί της Ε.Ε. οι οποίοι έστω και καθυστερημένα βγαίνουν δημόσια και υποστηρίζουν τον ελληνικό λαό εναντίον της ωμής κυνικότητας της Μέρκελ, του Σόιμπλε, των Ολλανδών και των Φινλανδών.
Περιμέναμε όμως και πιο ουσιαστική βοήθεια από τους λαούς του κόσμου για να βοηθήσουμε τους άνεργους, τους άστεγους, τους πεινασμένους και τα ελληνόπουλα που πηγαίνουν νηστικά στο σχολείο.
Πού είναι η Ουνέσκο που τόσα χρόνια μας έχει τρελάνει με τους «μαραθώνιους αγάπης» μαζεύοντας τα λεφτά μας για να βοηθήσει τους πεινασμένους της Γης; Πού είναι η Action που μαζεύει τα λεφτά μας για να υιοθετήσουμε φτωχά παιδιά της Αφρικής, όταν τα δικά μας παιδιά λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία;
Ο ελληνικός λαός πάντοτε ήταν συμπαραστάτης και πάντοτε έδωσε αγώνες για την ειρήνη, την ελευθερία και την ευημερία των λαών. Και πάντοτε βοηθούσαμε με λεφτά και με ό,τι είχαμε τους σαντινίστας του Ορτέγκα, τους Παλαιστίνιους αδερφούς μας, τα παιδιά της Αιθιοπίας και κάθε δύστυχης χώρας. Εδώ και 30 χρόνια κουραστήκαμε μέσω των μαθητών των σχολείων μας να ανταποκρινόμαστε στους εράνους για να βοηθήσουμε τους δυστυχισμένους της Γης. Γι’ αυτό και σήμερα αισθανόμαστε ικανοποίηση για την συμπαράσταση των λαών της Ευρώπης αλλά θα θέλαμε από όλους τους λαούς που βοηθήσαμε να δείξουν την ανάλογη συμπεριφορά.





Υ.Γ.: Διαδώστε το. Περισσότερα στο VPNEWS. Στείλτε μας τη γνώμη σας και τις απόψεις σας.