Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Καλή Χρονιά με αυτογνωσία

Εδώ και τώρα εκλογές

Του Βαγγέλη Παπαδόπουλου
papadopoulos.evag@gmail.com

Ελεύθερος και αδέσμευτος, ανένταχτος και έξω από το σύστημα, σας εύχομαι καλή χρονιά με αυτογνωσία, για χρόνια εντιμότητας, πολλά ή λίγα. Τι να τα κάνεις τα πολλά χρόνια όταν είναι γεμάτα σήψη και διαφθορά; Καλή χρονιά για να σώσουμε την ψυχή μας να νιώσουμε υπερήφανοι για να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας. Να μείνουμε ελεύθεροι.
Μας ταπείνωσαν.
Μας εξευτέλισαν.
Μας οδήγησαν στην ένδεια.
Μας έφεραν στο χείλος της απόγνωσης και της αυτοκτονίας.
Μην τους κάνετε τη χάρη. Αντισταθείτε. Περάσαμε και άλλες φορές δύσκολα χρόνια. Νικήσαμε. Γιατί δεν πουλήσαμε την ψυχή μας στο διάβολο.
Φταίμε όμως και εμείς. Φταίμε γιατί όπως πάντα, τους ψηφίσαμε. Φταίμε γιατί υποκύψαμε στην ανάγκη και ζητήσαμε να μας διορίσουν, να μας δώσουν αύξηση και μισθό που δεν τα αξίζαμε. Φταίμε γιατί υποκύψαμε στο εύκολο κέρδος, στην πλούσια ζωή στη γρήγορη άνοδο και στην «καταξίωση». Φταίμε γιατί εγκαταλείψαμε τη γη, τα χωράφια, τα ζώα, το βιος μας και τη φύση για να ζούμε στα μπουντρούμια της αθηναϊκής ζούγκλας. Γίναμε πολίτες των κοινοτικών προγραμμάτων και των επιδοτήσεων. Να τρώμε και να πίνουμε χωρίς να παράγουμε. Να αρμέγουμε την αγελάδα και να μην την ταΐζουμε.
Το φταίξιμο μας όμως μικρό και ασήμαντο μπροστά στην ασυδοσία και τη χυδαιότητα αυτών που εμπορεύονται ανερυθρίαστα την εμπιστοσύνη και την ελπίδα μας. Προδώσανε και προδίδουν καθημερινά τα όσια και τα ιερά της ύπαρξής μας στο όνομα της σωτηρίας της πατρίδας- απάτριδες οι ίδιοι ανέντιμοι απέναντι στην ιστορία και το γένος, μεταπράτες και τζογαδόροι.
Εκχωρήσανε την κυριαρχία μας. Παραδώσανε άνευ όρων την συλλογική μας περιουσία και τον φυσικό πλούτο, υποθηκεύσανε το μέλλον των παιδιών μας και ανοίξανε πάλι τους δρόμους της ξενιτιάς για τους νέους και όχι μόνο. Και στο όνομα δήθεν της πληρωμής των μισθών και των συντάξεων, που τους μειώνουν συνεχώς, παίζουν τεράστια παιχνίδια στα χρηματιστήρια με τους κερδοσκόπους και τοκογλύφους της ζωής μας αυξάνοντας τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στην Ελβετία.
Μην πιστεύετε κανέναν. Μην υπολογίζετε και μην βασίζεστε στα λόγια τους. Μας εμπαίζουν. Μας εκβιάζουν. Μας ξεγελούν. Μας εκμεταλλεύονται για ίδιον όφελος. Ακόμα και αυτοί που χρησιμοποίησαν τις αρχές και τις αξίες του πατριωτισμού και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
ΑΝΑΞΙΟΙ της εμπιστοσύνης και της αγάπης μας! Επιλήσμονες του χρέους τους. ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ, ΦΙΛΑΡΓΥΡΟΙ, ΦΙΛΗΔΟΝΟΙ, ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ.
Μείνετε μακριά τους. Δείξτε εγκράτεια στις ανάγκες σας. Σκύψτε στην ψυχή σας και γνωρίστε τον εαυτό σας. Πάρτε δύναμη από την ανεξάντλητη πηγή της ύπαρξης σας και φτύστε τους! Κρατηθείτε όρθιοι και ρίξτε τους νεκροθάφτες της ζωής μας στους λάκκους που έσκαψαν για μας.
Ας είναι το 2012 χρονιά της προσωπικής μας εντιμότητας! Και απαιτήστε εκλογές για να μιλήσουμε εμείς. Οι πολίτες. Γιατί ως τώρα μιλούν μόνο αυτοί….για μας! Τέτοια ξεφτίλα…