Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΟΡΑΜΑ;

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Papadopoulos.evag@gmail.com


Τα δύο τελευταία χρόνια εξαφανίστηκε η πολιτική, ο διάλογος, η ελεύθερη έκφραση, η ελευθεροτυπία και η δημοκρατία στη χώρα μας. Ζούμε σε μια εποχή όπου δεν υπάρχει ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Και όπου δεν υπάρχει δικαιοσύνη, οι κοινωνίες διοικούνται από συμμορίες ληστών.
Οι πολιτικοί έπαψαν-δυστυχώς- να υπάρχουν. Εξαφανίστηκε ακόμα και ο ξύλινος πολιτικός λόγος που ακούγαμε τόσο καιρό. Δεν υπάρχει ούτε αυτός. Όλοι έγιναν «οικονομολόγοι» και όλοι μιλούν για αριθμούς, για δημόσιο χρέος, για spreads, για επιτόκια, για ελλείμματα, για PSΙ και για ο,τιδήποτε άλλο εκτός από πολιτική. ΜΜΕ, Τύπος και Βουλή έγιναν όλα λογιστικά γραφεία και θυρίδες τραπεζών. Έφτασε σε τέτοιο σημείο απόρριψης, απαξίωσης και ακύρωσης ο πολιτικός κόσμος που κατάντησε να είναι υποχείριο των αγορών και οι πολιτικοί υπάλληλοι των συμφερόντων. Όλη η εξουσία περιήλθε στους οικονομικούς παράγοντες, στους εκπροσώπους των διεθνών ταμείων και οίκων αξιολόγησης και οι χώρες πλέον απροκάλυπτα διοικούνται όχι από τους αιρετούς των λαών αλλά από…τραπεζίτες. Χωρίς να υποτιμούμε την αξία που έχει στην κοινωνία κάθε επάγγελμα, ο πολιτικός κόσμος της χώρας κατάντησε να διοικείται από έναν τραπεζίτη! Δηλαδή σήμερα ούτε ο Παπανδρέου ούτε ο Σαμαράς ούτε οι υπόλοιποι αρχηγοί εκπληρώνουν το αυτονόητο καθήκον τους να εκπροσωπούν το λαό και να ηγούνται της χώρας. Το πάνω χέρι το έχει ο Παπαδήμος!!! Τέτοια Δημοκρατία έχουμε…
Για πρώτη φορά η ελληνική κοινωνία στερείται του δικαιώματός της να εκφράζεται και να επιλέγει τους κυβερνήτες της. Και για πρώτη φορά περισσότερο από ποτέ δεν έχει ελεύθερο τύπο. Σκοπίμως το σύστημα άφησε να κλείσουν εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις μόνο και μόνο για να περιοριστεί ο έλεγχος, η κριτική και η ελεύθερη έκφραση. Περί τέτοιας Δημοκρατίας ομιλούμε.
Το μεγαλύτερο δράμα, όμως, σήμερα των Ελλήνων- ανεξάρτητα από την οικονομική κρίση είναι ότι δεν έχουν έναν ηγέτη που να δώσει όραμα, προοπτική και να εμπνεύσει αισιοδοξία. Έτσι ο πολίτης δεν έχει που να σταθεί και που να ακουμπήσει. Γι’ αυτόν τον λόγο η κρίση που περνάμε γίνεται και φαίνεται μεγαλύτερη γι’ αυτό τα προσωπικά μας προβλήματα είναι και φαίνονται μεγαλύτερα γι’ αυτό και αυξάνονται καθημερινά οι αυτοκτονίες.
Έτσι , εδώ που φτάσαμε το μόνο φαινόμενο που απεικονίζει πιστά την πραγματικότητα είναι το σκάνδαλο τοκογλυφίας που αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου είναι μπλεγμένοι κρατικοί υπάλληλοι, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, τραπεζίτες, κομματικά στελέχη και όλα…τα φρούτα της κοινωνίας!
Στο σημείο που βρισκόμαστε δεν υπάρχει πλέον οδό διαφυγής. Δεν υπάρχει διέξοδος. Είμαστε βουτηγμένοι στα σκατά. Και οι αναθυμιάσεις πνίγουν και αυτούς που προσπαθούν να διασωθούν. Γι’ αυτό συντρόφια μου αλήτες πουλιά μην μασάτε ό,τι σας σερβίρουν. Πιστέψτε την προσωπική σας αλήθεια και γράψτε τους εκεί που δεν πιάνει μελάνι.