Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ…

΄Αρθρο του Βαγγέλη Παπαδόπουλου

Το νεανικό όνειρο του Γ. Καρατζαφέρη, φαίνεται ότι γίνεται πραγματικότητα. Το πολιτικό σύστημα προκειμένου να διασωθεί από την κατάρρευση και να εξυπηρετήσει τους βραχίονες που το στηρίζουν, δλδ. την υπερατλαντική υπερδύναμη και το διευθυντήριο των Βρυξελών, ώστε να τηρηθούν τα όσα συμφωνήθηκαν με δυσβάστακτους όρους για τον λαό προσανατολίζεται σε μία λύση πρωταγωνιστής της οποίας θα είναι ο Γ. Καρατζαφέρης. Είτε ως δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είτε ως πρωθυπουργός.
Έτσι – θα το θυμούνται οι παλαιοί - όπως ο Βασιλιάς έκανε πρωθυπουργό τον κηπουρό του, όπως ο Παύλος έκανε πρωθυπουργό τον Καραμανλή έτσι τώρα το πολιτικό σύστημα φαίνεται ότι αποφάσισε να κάνει πρωθυπουργό τον Γ. Καρατζαφέρη. Τυχαίο ; Δεν νομίζω…
Είναι γνωστό ότι στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος. Σοφός ο λαός. Θα μπορούσε ο Γ. Καρατζαφέρης να διαδραμάτιζε πολιτικό ρόλο αν υπήρχαν ηγέτες στο επίπεδο του Γέρου της Δημοκρατίας ή του γέρου Καραμανλή, του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κ. Μητσοτάκη; Το πολύ πολύ να κουβαλούσε κάμερες και κασέτες. Να όμως που η ένδυα της πολιτικής ζωής μας αναγκάζει σήμερα τον Γ. Καρατζαφέρη ως πρωταγωνιστή και ως αυριανό πρωθυπουργό. Αν ζούσαμε σε άλλες εποχές θα φωνάζαμε: «ανθημών Γουλιμής».
Και όμως ο Γ. Καρατζαφέρης, ως άνθρωπος της πιάτσας κατόρθωσε να επισκιάσει με τη συμπεριφορά του όλα τα παιδάρια από το Χάρβαρντ και τα άλλα διεθνή πανεπιστήμια, τα οποία αγνοούν την πραγματικότητα, ζουν στον κόσμο τους και σπαταλούν διαχειριζόμενα την οικογενειακή κληρονομιά.
Ο Γ. Καρατζαφέρης παριστάνει τον φιλάνθρωπο προσφέροντας 20 γιλέκα στην Αστυνομία, γίνεται πρώτο θέμα και μεταμορφώνει τον αρμόδιο υπουργό σε κομπάρσο χαμογελώντας αυτάρεσκα! Τέτοια τύχη δεν την είχε ούτε ο ατυχής Πρόεδρος της Βουλής κ. Πετσάλνικος που αφελώς άνοιξε λογαριασμό ώστε να συμβάλει στην εξόφληση του χρέους !!! Εμφανίζεται ως διάδοχος του Πούτιν και του Κάρολου της Αγγλίας, στο θρόνο της Μονής «Βαλτοπεδίου» ξεχνώντας το μεγαλύτερο σκάνδαλο που γκρέμισε τον Καραμανλή – Ρουσόπουλο. Πρόσφερε επιταγή 1.000.000 ευρώ στο Κρατικό Ταμείο για τους φτωχούς η τύχη του οποίου αγνοείται. Και πέραν όλων αυτών συνέγραψε ως πετυχημένος στιχουργός και κονφερασιέ τραγούδι για την ενίσχυση των ελληνικών προϊόντων το οποίο ερμηνεύει η παρολίγον νύφη του διακεκριμένη αοιδός Μαρία Μπεκατώρου. Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν την διεύθυνση της ορχήστρας θα έχει η κουμπάρα του διαπρεπής Ευγενία Μανωλίδου.
Προφανώς όλα αυτά τα θετικά στοιχεία τα αναγνώρισε η κοινή γνώμη και σε πρόσφατη δημοσκόπηση της Public Issue για το βαρόμετρο του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής» και έδωσε στο ΛΑΟΣ ποσοστό 9% και έβγαλε πρώτο σε δημοφιλία τον Γ. Καρατζαφέρη. Αναρωτιέμαι πόσο αξιόπιστες είναι οι υπόλοιπες εταιρείες δημοσκοπήσεων που δίνουν στο ΛΑΟΣ 4%.5% ή 6%. Παρατηρήθηκε όμως και ένα άλλο φαινόμενο: Προφανώς με επιφοίτηση του αγίου ηγουμένου της μονής «Βαλτοπεδίου» γέροντος Εφραίμ και για να κερδίσουν μια θέση στον Παράδεισο, ανένηψαν ολικώς εν μια νυκτί η έγκυρη «Καθημερινή», με όλο το συντακτικό της επιτελείο με επί κεφαλής τον διευθυντή της κ. Αλέξη Παπαχελά ξαφνικά ο Κώστας Ζούλας, ο Άγγελος Στάγκος και άλλοι εκλεκτοί συνάδελφοι διείδαν με καθηστέρηση βεβαίως ετών όλες τις αρετές του Γ. Καρατζαφέρη ξέχασαν την ως χθες απαξίωση του και φιλοτέχνησαν το πορτρέτο του. Το συγκρότημα του ΣΚΑΪ με την εγκυρότητα που το διακρίνει έδινε στο ΛΑΟΣ στις Νομαρχιακές εκλογές του 2006 μετά βίας 1% και πήρε 3,85%... Ειλικρινώς πιστεύω πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη δημοσιογραφική διάκριση για τον κ. Παπαχελά η δημοσίευση του άρθρου του στην πρώτη σελίδα της «Α1» κομματικής εφημερίδας του ΛΑΟΣ.
Είναι αυταπόδεικτο πλέον ότι ο Γ. Καρατζαφέρης εγκατέλειψε τις αρχές και τις αξίες του ΛΑΟΣ και ακολουθεί μια δική του προσωπική πολιτική που δεν έχει καμία σχέση με ένα λαϊκό πατριωτικό κόμμα της «ρήξης και της ανατροπής». Υπέκυψε και εντάχθηκε στο σύστημα το οποίο υπηρετεί πιστά αγνοώντας τα κομματικά όργανα τα στελέχη και τη βάση του. Και το σύστημα τον ανταμείβει πλουσιοπάροχα αφού υπερψήφισε το μνημόνιο το οποίο εκείνος το βλέπει ως ευκαιρία για την προσωπική του άνοδο αλλά διαφωνεί μαζί του το 65% των οπαδών του όπως δείχνει δημοσκόπηση της ALCO και προφανώς και ο ελληνικός λαός με ένα 63% αφού για 20 χρόνια θα πληρώνει 11 δις Ευρώ, πληρώνοντας με το αίμα του τα αρπακτικά και τα διεθνή βαμπίρ των αγορών που μόνο το 2ο εξάμηνο του 2010 129 δις ευρώ.
Όμως ο Γ. Καρατζαφέρης είναι ειλικρινής και πιστός στο σύστημα, παρά τις κωλοτούμπες του. Στο « Έθνος» του αγαπητού μου Γ. Μπόμπολα, τον οποίον πριν από χρόνια κατηγορούσε ως συνεργάτη της Σοβιετικής ‘Ένωσης δήλωσε μόλις προχθές «Δεν μετανιώνω για το μνημόνιο. Κάθε άλλο». Αυτό δείχνει συνέπια στο σύστημα που υπηρετεί. Γιατί στις 6 Ιουνίου στον «Τύπο της Κυριακής» δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι ψήφισε το μνημόνιο γιατί του το ζήτησαν εκδότες και καναλάρχες!!!
Ύστερα απ’ όλα αυτά η δημοσκόπηση της Public Issue νομίζω ότι αδικεί κατάφορα τον Πρόεδρο μας. Το 9% που του έδωσε είναι πολύ λίγο. Ελπίζω στην επόμενη δημοσκόπηση να του δώσει 51% για να τον δούμε γρήγορα Πρωθυπουργό! Είναι κρίμα να αποστερούμε στη χώρα έναν εθνικό ηγέτη τέτοιου βεληνεκούς.