Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




«40 ΧΡΟΝΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ – ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ»
του Βαγγέλη Παπαδόπουλου

Ο γνωστός παλαίμαχος, αλλά ποτέ απόμαχος, δημοσιογράφος Βαγγέλης Παπαδόπουλος αποφάσισε να συμπυκνώσει στις 400 σελίδες ενός καλαίσθητου βιβλίου τις εμπειρίες που αποκόμισε στα 40 χρόνια της δημοσιογραφικής, τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής παρουσίας του. Ταυτόχρονα επιχειρεί με το δικό του μάτι να κρίνει και να σχολιάσει την ιστορική εξέλιξη της ελληνικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας. Μια εξέλιξη, που την έζησε και την ζει ο ίδιος από κοντά σε όλες τις φάσεις της, όσο ελάχιστοι συνάδελφοί του.
Το βιβλίο του Βαγγέλη Παπαδόπουλου με τίτλο «40 ΧΡΟΝΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» εκδόθηκε και κυκλοφορεί ήδη στα βιβλιοπωλεία από τις Ευβοϊκές Εκδόσεις ΚΙΝΗΤΡΟ Ε. Καλέμη.
Στο βιβλίο του, ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος, περιγράφει τη θητεία του στα ΜΜΕ (Ραδιόφωνο-Τηλεόραση) αρχίζοντας από το «σήμερα» και συνεχίζοντας με το «χθες». Στο πρώτο μέρος του βιβλίου του αναφέρεται με υποκειμενική κριτική ματιά, στα 20 τελευταία χρόνια της ελληνικής τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής ιστορίας. Στο δεύτερο μέρος, ασχολείται με το παρελθόν, από τότε που ιδρύθηκε η τηλεόραση στην Ελλάδα έως και σήμερα.
Το βιβλίο, εμπλουτισμένο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού μέσα σ’ αυτό ξεδιπλώνεται γλαφυρά η γενικότερη «κοινωνική πορεία» μας των τελευταίων 40 χρόνων. Στις σελίδες του βιβλίου ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να αποκομίσει πολλές και ίσως άγνωστες πληροφορίες για τους παρουσιαστές, τις παρουσιάστριες, τους δημοσιογράφους και τα στελέχη των τηλεοπτικών σταθμών που έλαμψαν γράφοντας την δική τους ιστορία (Φρέντυ Γερμανός, Νίκος Μαστοράκης, Νάσος Αθανασίου, Ρούλα Κορομηλά, Ελένη Μενεγάκη, Νίκος Χατζηνικολάου, Γιάννης Πρετεντέρης, Γιώργος Παπαδάκης, Γιώργος Αυτιάς, Κώστας Χαρδαβέλλας, Ανδρέας Μικρούτσικος κ.α.).

Η εκδότρια
Ευμορφία Καλέμη

Δεν υπάρχουν σχόλια: