Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής του «Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού» Κωστής Αϊβαλιώτης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών για να πληροφορηθεί τα κονδύλια που διαθέτει για εκδηλώσεις η Νομαρχία Αθηνών. Επίσης ζητά να πληροφορηθεί πόσα νέα αυτοκίνητα παρήγγειλε και ποιο ήταν το συνολικό κόστος – προφανώς για να ασκήσει όπως δικαιούται κοινοβουλευτικό έλεγχο.
Τις πληροφορίες αυτές λογικά θα έπρεπε να τις γνωρίζει ο αγαπητός βουλευτής και από τα Δελτία Τύπου που εκδίδει ο νομαρχιακός μας συνδυασμός και από τον ετήσιο απολογισμό της δράσης μας που καταθέτουμε στον πρόεδρο του κόμματος Γιώργο Καρατζαφέρη.
Παρόλα αυτά θα μπορούσε να πληροφορηθεί τη γενική εικόνα της Νομαρχίας στα ειδικά αυτά θέματα με μια απλή τηλεφωνική επικοινωνία με το Νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρό ή από τον συνδυασμό «Υπέρ Λαού».
Από τη στιγμή που ο κ. Αϊβαλιώτης δημοσιοποιεί το εύλογο ενδιαφέρον του, τον ενημερώνουμε ότι οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η Νομαρχία Αθηνών είναι θεσμοθετημένες, όπως πχ. η Ημέρα των Ποντίων, η Μάχη της Κρήτης, η Γενοκτονία των Αρμενίων, οι Πρεσβευτές του Ελληνισμού κλπ. Σ’ αυτές τις θεσμοθετημένες εκδηλώσεις το Νομαρχιακό Συμβούλιο εδώ και δυο χρόνια αποδέχτηκε, ενέκρινε και συνέταξε και την εκδήλωση που πρότεινε ο συνδυασμός «Υπέρ Λαού» για να καταστεί η Πνύκα Παγκόσμιο Κέντρο Δημοκρατίας.
Αυτές οι εκδηλώσεις στις οποίες σπανίως παρευρίσκεται ο κ. Αϊβαλιώτης καίτοι παίρνει τις σχετικές προσκλήσεις διοργανώνονται με μεγάλη οικονομική φειδώ γι’ αυτό και η Νομαρχία Αθηνών, από τις λίγες νομαρχίες της χώρας, έχει οικονομικό απόθεμα και έχει διακριθεί για τη διαφάνεια και τη λογική χρήση των οικονομικών της.
Το ίδιο ισχύει και για την αγορά των υπηρεσιακών της αυτοκινήτων που εξυπηρετεί τις ανάγκες μιας Νομαρχίας 3.500.000 κατοίκων.