Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κινεζική αντιπροσωπεία

στη Νομαρχία Αθηνών



Πολυπληθής Κινεζική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον κ. Zang Shengye, επισκέφθηκε σήμερα 29 Οκτωβρίου τη Νομαρχία Αθηνών και είχε συνεργασία με το νομάρχη Αθηνών κ. Γιάννη Σγουρό.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουν οι αδελφοποιημένες περιοχές της επαρχίας Hebei με την Νομαρχία Αθηνών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς,ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών κ. Γρηγόρης Φελώνης, οι αντινομάρχες Γιώργος Κατριβάνος, Βασίλης Χρονόπουλος, Γιώργος Φουντάς και οι επικεφαλής των νομαρχιακών συνδυασμών Κατερίνα Αδαμοπούλου και Βαγγέλης Παπαδόπουλος.

Στις συνομιλίες που είχαν οι δυο αντιπροσωπείες, η οποία έγινε σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα, επιβεβαιώθηκε η άριστη, ως τώρα, συνεργασία για τη σύσφιξη των δύο περιοχών και τέθηκαν συγκεκριμένα πλαίσια της περαιτέρω ανάπτυξης και πορείας των σχέσεων στους τομείς εμπορίου, τουρισμού, πολιτιστικών υποθέσεων και εκμετάλλευσης πηγών αιολικής και ηλιακής ενέργειας.

Αξίζει να υπογραμμιστεί, ότι η Κινεζική αντιπροσωπεία ενδιαφέρθηκε ιδιαιτέρως για την απορρόφηση ελληνικού ελαιόλαδου και μελιού, για την επαρχία της, που αριθμεί 70.000.000 κατοίκους, για την ανάπτυξη του τουρισμού και για τη συνεργασία της με ελληνικές εταιρείες που έχουν αντικείμενο την παραγωγή ενέργειας από φυσικές πηγές.

Ήδη, αποδέχτηκαν την πρόταση για την πραγματοποίηση ελληνικής έκθεσης στο Hebei και ζήτησαν στην προσεχή επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κίνα να συμμετέχει και αρμόδιος για τα τουριστικά θέματα. Επίσης ο κ. Zang Shengye υποσχέθηκε να μελετήσει και όλες τις προτάσεις που του υποβλήθηκαν, όπως π.χ. η ίδρυση γραφείου του Hebei στην Αθήνα και αντιστοίχως της Αθήνας στο Hebei.

Τα μέλη της Κινεζικής αντιπροσωπείας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άριστη συνεργασία που έχουν με την Νομαρχία Αθηνών και ευχαρίστησαν το νομάρχη Γιάννη Σγουρό για τη θερμή υποδοχή που τους επιφυλάχθηκε.