Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δύο χρόνια στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Τι κάναμε στη Νομαρχία Αθηνών

Συμπληρώθηκαν φέτος δύο χρόνια παρουσίας του νομαρχιακού συνδυασμού «ΥΠΕΡ ΛΑΟΥ» στη Νομαρχία Αθηνών που προήλθε από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2006 και υποστηρίχθηκε από το κόμμα του «Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού» του Γιώργου Καρατζαφέρη. Με την ευκαιρία αυτή ο νομαρχιακός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού Βαγγέλης Παπαδόπουλος δήλωσε τα εξής:
Το έργο μας στη Νομαρχία Αθηνών κατά το 2008 υπήρξε ουσιαστικό και αρκετά ικανοποιητικό εκ μέρους μας, αφού πλησίασε τους στόχους του προγράμματος μας και έδωσε νόημα στο θεσμικό μας ρόλο, όπως τον καθόρισε το εκλογικό αποτέλεσμα.
Στο χρόνο που πέρασε ο συνδυασμός μας άσκησε αυστηρό έλεγχο και κριτική στις δράσεις της Νομαρχίας Αθηνών και υπερασπίστηκε τη διαφάνεια και την χρηστή διοίκηση, χωρίς να αδιαφορεί για την κοινωνία και για τα προβλήματα των πολιτών. Επιπροσθέτως, συνεχίσαμε να προτείνουμε λύσεις και να υποβάλουμε συγκεκριμένες προτάσεις, που ορισμένες πήραν τον δρόμο της υλοποίησης.
Το 2007 η Νομαρχία υιοθέτησε την πρότασή μας να διενεργείται δωρεάν έλεγχος μαστού και ύπατος. Επίσης, υιοθέτησε την πρότασή μας να αναδειχθεί η Πνύκα Παγκόσμιο Κέντρο Δημοκρατίας.
Το 2008 με τις παρεμβάσεις μας και την πρότασή μας να δημιουργηθεί χώρος για την υποστήριξη καλλιτεχνών και δράσεων, η Νομαρχία Αθηνών προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και ήδη αναπαλαιώνει τα κτίρια του Λυσσιατρείου, όπου θα λειτουργήσει η «Ακαδημία Τεχνών» της Νομαρχίας Αθηνών, με ξεχωριστό οργανισμό λειτουργίας.
Επιπροσθέτως, το 2008 ψηφίσαμε όλες τις πρωτοβουλίες – προτάσεις της Νομαρχίας Αθηνών, που είχαν στόχο τη δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων, αναδασώσεων, ανάπλασης πλατειών και δρόμων, δημιουργία παιδικών σταθμών στους δήμους ευθύνης μας, την ανάπλαση του Εθνικού Κήπου, βελτίωση των υπηρεσιών και υπαλλήλων της Νομαρχίας, τουριστικών εκθέσεων και προβολής της Αθήνας, επέκταση και βελτίωση της μηχανοργάνωσης των νομαρχιακών υπηρεσιών, την μετεγκατάσταση του προσωπικού σε νέα, σύγχρονα κτίρια κ.α.
Στον κοινωνικό τομέα συνταχθήκαμε με την πρωτοβουλία του Νομάρχη Γιάννη Σγουρού για την διάσωση του ιστορικού κέντρου, την προστασία των πολιτών από ασθένειες και την αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών – προγραμματικού στόχου του συνδυασμού μας. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας βρισκόμαστε συνεχώς δίπλα στους συμπολίτες μας των περιοχών του Αγίου Παντελεήμονα, της Κυψέλης και της πλατείας Βάθη, εκπροσώπους των οποίων παρουσιάσαμε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Ενδιαφερθήκαμε ιδιαιτέρως για την απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, τις ελληνοποιήσεις, τα προβλήματα των ΣΕΠΙΤΩΝ και ψηφίσαμε το ρεαλιστικό πρόγραμμα της Νομαρχίας για οικονομική βοήθεια στη λειτουργία των ΚΕΠΕΝ. Τέλος, αγωνιστήκαμε εναντίον των εισπρακτικών εταιρειών που ταλαιπωρούν τους συμπολίτες μας – οφειλέτες τραπεζών. Επιπλέον, υποβάλαμε πρόταση – η οποία βρίσκεται υπό εξέταση – για να προχωρήσει η Νομαρχία Αθηνών στην τοποθέτηση υπερσύγχρονων μονάδων στα νοσοκομεία για την καταστροφή των τοξικών αποβλήτων.
Σε θεσμικό επίπεδο ο συνδυασμός μας συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις, νομαρχιακού επιπέδου και ιδιαιτέρως στα συνέδρια της ΕΝΑΕ και με αποφασιστικές παρεμβάσεις μας αντιταχθήκαμε για ουσιαστικούς λόγους στον «Καποδίστρια 2» που τελικά παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες και δώσαμε αγωνιστικό και διεκδικητικό παρόν σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις εναντίον της κεντρικής εξουσίας. Προσφάτως, συμμετείχαμε στο θεματικό συνέδριο της ΕΝΑΕ στη Μυτιλήνη για τις νησιωτικές πολιτικές, όπου θέσαμε με έμφαση το θέμα της λαθρομετανάστευσης, της ασφάλειας των συνόρων και της εθνικής κυριαρχίας.
Και, κρατούμε λογαριασμό. Αν κάτι δεν υλοποιείται, δεν φταίμε εμείς που το φέρνουμε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, αλλά η πλειοψηφία που δεν υλοποιεί τις προτάσεις μας και δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.