Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Νέα αφετηρία το συνέδριο του ΛΑ.Ο.Σ

Τώρα που πέρασε ο κουρνιαχτός των Ευρωεκλογών και κάθισε η σκόνη της μάχης, σε όλα τα κόμματα γίνεται ο απολογισμός και η αυτοκριτική. Το ίδιο γίνεται και στο «Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό» ο οποίος βγήκε νικητής στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση. Η μάχη υπήρξε νικηφόρα, αλλά ο πόλεμος δεν τελείωσε. Έχουμε μπροστά μας πιθανές εθνικές εκλογές, έχουμε ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας το Μάρτιο, έχουμε εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τον Οκτώβριο του 2010.
Είναι κοινή πεποίθηση, ότι και ο Γιώργος Καρατζαφέρης και τα στελέχη του κόμματος και όσοι ψήφισαν τον «Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό» επιθυμούν η πατριωτική αυτή έπαλξη να παραμείνει όρθια και δυνατή, για να μπορεί να είναι ο ρυθμιστής των πολιτικών πραγμάτων της χώρας και όταν έρθει ο χρόνος να γίνει κυβέρνηση. Και στο μεν κυρίαρχο αυτό θέμα η στρατηγική του Γιώργου Καρατζαφέρη, όπως και η τακτική που ακολούθησε ως τώρα, είναι αδιαφιλονίκητα, επιβεβαιωμένα και αποδεδειγμένα στη πράξη. Σε ότι αφορά όμως τη συνοχή του κόμματος, την αφομοίωση των αρχών και αξιών του, την προβολή των θέσεων και λύσεων που προτείνει και την οργανική του επάρκεια, εκεί χρειάζεται πολύ δουλειά και αποτελεσματικότητα από όλους σε κάθε τομέα. Άρα, ο αγώνας συνεχίζεται και ο αγώνας αυτός θα είναι επίμονος και σκληρός.
Όπως ανακοινώθηκε, στις 4 Ιουλίου, θα συγκληθεί το συνέδριο του κόμματος. Είναι το κυρίαρχο όργανο της μεγάλης προσπάθειας που θα κάνει τον απολογισμό των πεπραγμένων και θα βάλει τις βάσεις για τη συνέχιση της πορείας. Σ’αυτό το συνέδριο πρέπει να καταθέσουμε την ψυχή μας. Και εδώ θα θυμηθώ την καταπληκτική πασχάλια ευχή του Μέγα Χρυσόστομου, που διαβάζεται στην πρώτη αναστάσιμη Θεία Λειτουργία:
Όσοι πιστοί προσέλθετε! Και οι πρώτοι που ξεκίνησαν να διαμορφώνουν τις ιδεολογικές πλατφόρμες του ΛΑ.Ο.Σ. Και αυτοί που είχαν την έμπνευση. Και οι άριστοι που έβαλαν τις βάσεις και το καταστατικό. Και όλοι οι άλλοι που ήρθαν κοντά μας την τρίτη, την τέταρτη και την πέμπτη ώρα. Και όσοι μας συνάντησαν αργότερα στο δρόμο μας. Και όλοι οι άλλοι που έφυγαν από άλλους κομματικούς χώρους και συντάχθηκαν μαζί μας. Και όσοι προσήλθαν στις εκλογικές αναμετρήσεις που ακολούθησαν. Μικροί και μεγάλοι. Νεολαίοι και γέροντες. Γυναίκες και παιδιά. Αγράμματοι και εγγράμματοι. Φτωχοί και πλούσιοι. Αριστεροί, δεξιοί και κεντρώοι. Ανένταχτοι και ιδιόρρυθμοι. Πιστοί και αμφιβάλλοντες. Και όσοι άλλοι ήρθαν στις εννιά, στις δέκα και στις έντεκα. Και όσοι δίστασαν. Και όσοι φοβήθηκαν. Ακόμα και αυτοί που καθυστέρησαν και ήρθαν την δωδεκάτη! Όλοι εμείς, ένα σώμα. Και οι πρώτοι και οι τελευταίοι. Ακόμα και αυτοί που συνεχίζουν να είναι μεμψίμοιροι και να έχουν παράπονα. Όλοι μας πρέπει να δώσουμε το παρόν και να εκλέξουμε τους άξιους και αυτούς που θέλουν να προσφέρουν σε όλα τα κομματικά όργανα. Με πίστη και αποφασιστικότητα.
Ο λαός μας, ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος, μετά από όλες αυτές τις περιπέτειες αναζητεί σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά την ελπίδα για να βγει η χώρα μας από το αδιέξοδο. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός είναι η μόνη ελπίδα που μπορεί σήμερα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ελληνικού λαού και να εκπληρώσει τα οράματά του. Αυτό το μήνυμα έδωσαν οι πρόσφατες Ευρωεκλογές και εμείς καλούμαστε να το συλλάβουμε και να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα αυτό με ευθύνη και σοβαρότητα.
Το συνέδριο του κόμματος πρέπει να είναι η αφετηρία ενός νέου νικηφόρου αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: