Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Η καθαρή και μεγάλη νίκη του Γιώργου Καρατζαφέρη

Ο «Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός» είναι ο μοναδικός κερδισμένος από τις ευρωεκλογές και είναι μία καθαρή νίκη που οφείλεται αποκλειστικά στον πρόεδρό του Γιώργο Καρατζαφέρη ο οποίος πήρε στα χέρια του όλο τον προεκλογικό αγώνα. Όπως στις εθνικές εκλογές έβγαλε 9 βουλευτές έτσι και τώρα έβαλε άλλους 2 στο Ευρωκοινοβούλιο.
Οι γκρίνιες που είχαμε προεκλογικώς για τα πρόσωπα που επέλεξε, οι μεμψιμοιρίες και η εσωστρέφεια και οι διαφορετικές απόψεις του καθένα από μας κονιορτοποιήθηκαν και νίκησαν περίτρανα η πολιτική σκέψη, η στρατηγική, η τακτική και οι επιλογές του Γιώργου Καρατζαφέρη. Ο πρόεδρος του «ΛΑ.Ο.Σ.» είναι η Κίρκη της πολιτικής. Ό,τι πιάνει το μεταμορφώνει! Και οι ζαριές που ρίχνει του βγαίνουν…
Νιώθουμε κι εμείς ικανοποιημένοι από τη νίκη του κόμματος γιατί σας ζητήσαμε να παραμερίσετε τις προσωπικές σας συμπάθειες ή αντιπάθειες και να εμπιστευτείτε τις επιλογές του Καρατζαφέρη οι οποίες υπερίσχυσαν και έφεραν τη μεγαλειώδη νίκη. Πέτυχε ακόμα να φέρει και τα ποσοστά που προβλέψαμε. Και αυτό είναι μία δική του καθαρά προσωπική επιτυχία.
Ο «ΛΑ.Ο.Σ.» πέτυχε σ’αυτές τις ευρωεκλογές να διπλασιάσει τις έδρες του και τους ψηφοφόρους του, κέρδισε 152.113 ψήφους. Και το σπουδαιότερο να αυξήσει την εκλογική του βάση. 363.980 συμπολίτες μας περιέβαλαν με την εμπιστοσύνη τους τον Γιώργο Καρατζαφέρη και ανέδειξαν το «ΛΑ.Ο.Σ.» τρίτο κόμμα σε 27 νομούς της χώρας και το μόνο κόμμα που είχε κέρδη.
Η «Ν.Δ.» στις ευρωεκλογές του 2004 πήρε 43,1% δηλαδή έχασε σχεδόν 10,72 μονάδες και περίπου 977.938 ψηφοφόρους. Το «ΠΑΣΟΚ» το 2004 πήρε 34.03% και τώρα έφερε 36,67% ενώ στις βουλευτικές εκλογές είχε πάρει 38,10% με απώλεια 204.468 ψήφων. Το «ΚΚΕ» έχασε 152.113 ψήφους και έναν ευρωβουλευτή και από 3 έβγαλε 2... Το 2004 είχε φέρει 9,48%, το 2007 είχε φέρει 8,15% και τώρα 8,34%. Ο «ΣΥΡΙΖΑ» καταποντίστηκε. Το 2004 έφερε 4,16%, το 2007 5,04% και τώρα 4,69%, όταν οι δημοσκοπήσεις πριν λίγους μήνες του έδιναν έως και 17%. Καταποντίστηκαν και οι «Οικολόγοι Πράσινοι». Μπορεί να πήραν 3,49% και να έβγαλαν έναν ευρωβουλευτή, αλλά τα ποσοστά 6 - 7 και 8% που του έδιναν οι δημοσκοπήσεις εξατμίστηκαν…
Η μεγάλη στροφή της στρατηγικής του Γιώργου Καρατζαφέρη ξεκίνησε στις Νομαρχιακές εκλογές του 2006, όταν χωρίς να ξεφύγει από τις αρχές και τις καταστατικές του αξίες, έπαψε να είναι κόμμα διαμαρτυρίας και μπήκε αποφασιστικά και ανταγωνιστικά στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Έφερε ένα 3,85%. Ακολούθησαν οι Βουλευτικές εκλογές του 2007 με 3,80% και έφτασε στην προχθεσινή μεγαλειώδη νίκη στο 7,14%.
Πέρα από τα ψυχρά αριθμητικά δεδομένα το μεγάλο κέρδος από τη νίκη αυτή είναι, ότι ο ίδιος ο Καρατζαφέρης αναδεικνύεται ένας σύγχρονος σοβαρός στιβαρός και ευρηματικός πολιτικός ηγέτης. Αυτοδημιούργητος, έξω από τα τζάκια, με master του πεζοδρομίου και ντοκτορά της πιάτσας, με πλατιά πολιτική πείρα και μαθητεία κοντά στον Ευάγγελο Αβέρωφ, στον Θανάση Κανελλόπουλο και στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, φέρνει σήμερα σε δύσκολη θέση τους νεανίσκους γόνους κληρονομιών, απόφοιτους του Harvard και του Tufts που δεν ξέρουν- όπως φαίνεται- να «διαβάζουν» έναν ισολογισμό ή να ξεχωρίζουν το σιτάρι από το κριθάρι.
Ένα δεύτερο κέρδος από την προχθεσινή νίκη είναι το γεγονός, ότι ο «ΛΑ.Ο.Σ.» αντιμετωπίζεται πλέον με την επιβαλλόμενη σοβαρότητα. Έμαθαν να τον προφέρουν σωστά και όχι, όπως ως τώρα, ειρωνικώς και τα παπαγαλάκια του συστήματος αναδιπλώνονται με κωλοτούμπες και γλείφουν εκεί που έφτυναν για να μπατάρουν σε λίγο και να γίνουν κολαούζοι της νέας ανερχόμενης πολιτικής δύναμης. Παλιά μου τέχνη κόσκινο…
Το μεγαλύτερο όμως κέρδος από την νίκη στις Ευρωεκλογές είναι, ότι οι θέσεις του «ΛΑ.Ο.Σ.» πέρασαν στο εκλογικό σώμα, έγιναν αποδεκτές και επιβραβεύτηκαν. Όσοι εδώ και χρόνια λόγω πολιτικής αδυναμίας να αντιμετωπίσουν τις θέσεις του «ΛΑ.Ο.Σ.» επιχειρούσαν να κρεμάσουν τις ταμπέλες του ακροδεξιού, του φασιστικού και του ρατσιστικού, εξαφανίστηκαν από προσώπου γης και τρέχουν να κρυφτούν από ενοχές και ντροπή.
Ο «ΛΑ.Ο.Σ.» σήμερα εκφράζει πειστικά τις πολιτικές εκείνες θέσεις που ικανοποιούν το κοινό αίσθημα και κυρίως μπαίνει δυνατά στον κεντροδεξιό χώρο που δεσπόζει στις ευρωπαϊκές χώρες. Εκείνο που δε μπορεί να εκφράσει η «ΝΔ» το εκφράζει με φερεγγυότητα ο «ΛΑ.Ο.Σ.» και ό,τι πέτυχε ο Γ. Καρατζαφέρης στην Ελλάδα, το πέτυχαν στην Ευρώπη όλα τα κεντροδεξιά κόμματα, πλην της «ΝΔ» και του Κώστα Καραμανλή. Οι σοσιαλιστές έχασαν κατά κράτος και η Αριστερά αυτοπαγιδεύτηκε στις ουτοπίες της. Ο Τσίπρας και τα πιτσιρίκια του πλήρωσαν ακριβά το άλλοθί τους με τους κουκουλοφόρους, και πρόσβαλαν με τη συμπεριφορά τους όσα σοβαρά πρόσωπα με όνομα και ιστορία ανήκουν στην Αριστερά. Και το «ΚΚΕ» αποστεωμένο και σταλινικό, κατέστη ανίκανο να πάρει μαζί του όλους εκείνους τους κατατρεγμένους και ταπεινωμένους ανθρώπους του λαού – θύματα της νεοταξικής λαίλαπας.
Τώρα που κάνουν όλοι το λογαριασμό, η Κυβέρνηση και η «ΝΔ» είναι στον τοίχο εξαιτίας ενός άμετρου εγωισμού, αμετροέπειας και ηγεμονισμού. Εδώ και δύο χρόνια απέρριπταν τη βοήθεια που τους προσέφερε ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Τώρα είναι αργά για δάκρυα… Τώρα είναι καιρός να συνέλθουν οι ένοικοι της πολυκατοικίας και να κάνουν γενική συνέλευση…