Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Όσοι ζωντανοί, προσέλθετε...

Τα ψέματα τελείωσαν. Αύριο ασκούμε το ύψιστο δικαίωμά μας, ως πολίτες, και ψηφίζουμε «Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό». Και όπως αντιλαμβάνεστε, η εκλογική μας προτίμηση δεν έχει σχέση μόνο με τα πρόσωπα. Κυρίαρχο ρόλο παίζουν οι αρχές και οι αξίες μας. Αυτές που τις υπηρετούμε χρόνια με πίστη και αφοσίωση. Κόντρα στα συμφέροντα. Κόντρα στις αντιξοότητες. Κόντρα στις μικροψυχίες.
Ψηφίζουμε «Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό» γιατί δίνει νόημα σε όλα τα ΑΝΤΙ που εκφράζουμε για την εξωτερική πολιτική, που ασκείται εις βάρος των εθνικών μας δικαίων – συμφερόντων, για την κοινωνική εξαθλίωση, που παρά τα επιτεύγματα δημιούργησε 2.500.000 νεόπτωχους, για τη δημιουργία 500.000 πτυχιούχων ελληνόπουλων, που είναι οι νέοι μετανάστες και εργάζονται στη δυτική Ευρώπη, για την κατάκτηση της χώρας μας – χωρίς πόλεμο - από 2.500.000 λαθρομετανάστες, για την βαρβαρότητα του νεοπολιτισμού μας, που διέγραψε τη λαϊκή μας παράδοση, το δημοτικό τραγούδι, την πολιτιστική κληρονομιά, τα ήθη και τα έθιμά μας.
Ψηφίζουμε αύριο «Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό» γιατί εκφράζει το πατριωτικό μας συναίσθημα και όχι φασιστικές ή εθνικιστικές νεοπλασίες – έναν πατριωτισμό που είναι διάχυτος οριζόντια σε όλα τα πολιτικά κόμματα και πιστεύουμε, ότι μπορούμε να εκφράσουμε και αυτούς τους συμπολίτες μας, που ενώ είναι το ίδιο πατριώτες με εμάς βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε άλλους κομματικούς σχηματισμούς.
Ψηφίζουμε αύριο «Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό» όχι για τα πρόσωπα που άλλα μας είναι αγαπητά και προσφιλή, άλλα είναι καταξιωμένα, άλλα είναι νέα πρόσωπα με οραματισμούς και άλλα – όπως είναι φυσικό – άγευστα και ανώριμα. Προέχει ο αγώνας. Προέχουν οι ιδέες και οι αξίες.
Σε μια δράση και σε μια πορεία πάντοτε υπάρχει κίνδυνος να υπάρχουν παραλείψεις και να γίνουν λάθη. Την ώρα της τελικής εφόδου αυτά τα παραβλέπουμε. Δεν είναι η στιγμή να ολιγωρήσουμε και να δημιουργήσουμε επικίνδυνες εσωστρέφειες. Έχουμε καιρό να κάνουμε την αυτοκριτική μας μετά τον αγώνα. Την ώρα της μάχης δεν κρίνεις το συμπολεμιστή σου, έστω και αν δεν τον αποδέχεσαι. Από τη στιγμή που πολεμά μαζί σου σημαίνει, ότι σε αποδέχεται εκείνος. Και αυτό σε αυτή τη φάση αρκεί.
Αύριο πρέπει ο «Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός» να νικήσει. Και όπως οι θέσεις του διαπερνούν και επηρεάζουν θετικώς τα κοινωνικά στρώματα έτσι θα πρέπει να καταμετρηθεί και ένα υψηλό ποσοστό που να καταγράφει αυτή την αποδοχή. Δεν είναι μόνον προσωπική υπόθεση του Γιώργου Καρατζαφέρη. Είναι υπόθεση όλων μας. Και η ευθύνη είναι τεράστια. Και για αυτόν και για εμάς. Κυρίως για τον ίδιον που είναι ο αρχηγός, που μπήκε στην Ευρωβουλή, που μπήκε στο Εθνικό Κοινοβούλιο με άλλους 9 συμμαχητές.
Αύριο ο «Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός» πρέπει να βγει νικητής, για να συνεχίσει την εθνική του πορεία, όπως την χάραξε ο Πρόεδρός του και όπως τη συνέχισε επιτυχώς ο ευπατρίδης διπλωμάτης και πολιτικός Γεώργιος Γεωργίου, ο οποίος, αν και τιμητικώς είναι τελευταίος στο ευρωψηφοδέλτιο, είναι πρώτος στο καθήκον και στην υπηρεσία της πατρίδας. Πρόσκαιρες μικροψυχίες δεν χωρούν. Συνεχίζουμε το έργο του Ίωνα Δραγούμη γιατί το εθνικό πρόβλημα παραμένει, γιατί αλλάζουν μόνον οι ημερομηνίες και τα πρόσωπα. Όσοι ζωντανοί, προσέλθετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: