Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009

Η ΦΕΡΕΝΙΚΗ - ΝΙΚΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Προς το περιοδικό "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ"
Στις επικείμενες ευρωεκλογές ο «Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός» κατέρχεται με ένα δυναμικό ψηφοδέλτιο επικεφαλής του οποίου είναι η οικονομολόγος και πρώην βουλευτής Επικρατείας της «Νέας Δημοκρατίας» κυρία Φερενίκη-Νίκη Τζαβέλλα.
Στις προηγούμενες ευρωεκλογές ο «ΛΑ.Ο.Σ.» με επικεφαλής τον Γιώργο Καρατζαφέρη πήρε 4,2% και αναδείχθηκε ευρωβουλευτής με σημαντικό έργο στο ευρωκοινοβούλιο όπου και αναδείχθηκε – σύμφωνα με τα κοινοτικά όργανα μετρήσεων- από τους πρώτους ευρωβουλευτές- πολιτικούς- ρήτορες.
Επειδή το περισσότερο από το 65% των αποφάσεων που επηρεάζουν τη ζωή μας προέρχονται από την Ευρώπη, πιστεύουμε ότι οι ευρωεκλογές δεν υπολείπονται των εθνικών. Για το λόγο αυτό με μεγάλη ευθύνη συντάξαμε ένα ψηφοδέλτιο ανάλογο των περιστάσεων.
Στην επιλογή των υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο, ο Γιώργος Καρατζαφέρης βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση γιατί είχε μπροστά του εκατοντάδες εκλεκτών προσωπικοτήτων από τις οποίες έπρεπε να επιλέξει 22.
Εάν κρίνουμε από τις αντιδράσεις των άλλων κομμάτων τα σχόλια και τις κριτικές που ακολούθησαν, σε πρώτη φάση, φαίνεται ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης αιφνιδίασε, εξέπληξε, και έκανε τη σωστή επιλογή. Θα δούμε αν και στη δεύτερη φάση το εκλογικό σώμα εκτιμήσει τα κριτήρια με τα οποία διάλεξε τους 22 υποψήφιους.
Η Φερενίκη – Νίκη Τζαβέλλα, είναι μια συγκροτημένη γυναίκα με πολλά προσόντα, και κυρίως, με οξύ πνεύμα που μπορεί να αντιληφθεί και να κινηθεί άνετα λόγω γνώσεων και πείρας στο Ευρωπαϊκό κατεστημένο. Την βοηθάει σε αυτό η θητεία της σε νευραλγικές θέσεις, η διασύνδεσή της με σημαίνοντα πρόσωπα και λόμπυ και η εξειδικευμένη ως τώρα δραστηριότητά της.
Σε πολιτικό επίπεδο η κ. Τζαβέλλα προέρχεται από τη δική μας παράταξη. Απλώς, διάλεξε να κατοικήσει μαζί μας στο ισόγειο της πολυκατοικίας και όχι στα ρετιρέ. Αυτό σημαίνει, ότι αντιπροσωπεύει το πνεύμα και την πολιτική που ακολουθεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης, δικαιωματικά, για την έκφραση όλων εκείνων των συμπολιτών μας που αποδέχονται το δικό μας πρόγραμμα και την δική μας πολιτική και αρνούνται να συμπορευθούν με μια ηγεσία που τους πρόδωσε και με στελέχη που εξέθεσαν την παράταξη.
Ευελπιστούμε, να πάρουμε περισσότερο από 4,2%. Ευχόμαστε, να φτάσουμε στο 8% και αν – όπως έγραψα άλλη φορά – ακολουθήσουμε την επικοινωνιακή πλατφόρμα των νομαρχιακών εκλογών, να φτάσουμε στο 14%. Οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις βεβαίως έχουν αλλάξει. Όμως, πρέπει να γνωρίζουμε όλοι, ότι η ψυχή και η δύναμη του ευρωψηφοδελτίου είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Είναι η πείρα του πρέσβη Γεωργίου. Είναι ο δυναμισμός των υπολοίπων υποψηφίων που με όρεξη και αγωνιστική διάθεση μπαίνουν στον αγώνα. Στόχος του εκπροσώπου του ΛΑ.Ο.Σ στην Ευρωβουλή είναι ο έλεγχος, των αποφάσεων που εκδίδονται, η ενημέρωση και ταυτόχρονα η τοποθέτηση των ελληνικών θέσεων και η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων. Οι αυτονόητοι αυτοί στόχοι δεν πρέπει να υποβαθμίζονται γιατί κατά τη παρελθούσα περίοδο βρέθηκαν Έλληνες ευρωβουλευτές από άλλα κόμματα – πλην βεβαίως του ΛΑ.Ο.Σ.- να ψηφίζουν χωρίς κανέναν ενδοιασμό υπέρ του σχεδίου Ανάν, υπέρ της χρηματοδότησης του Τουρκοκυπρίων, υπέρ του casus beli κ.α.
Κάτω απ’αυτές τις προϋποθέσεις δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι και όσοι καλύτεροι βρίσκονται τυπικώς έξω από το ευρωψηφοδέλτιο ουσιαστικώς συμμετέχουμε σε αυτό. Γιατί η Φερενίκη- Νίκη Τζαβέλλα θα φέρει τη ΝΙΚΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: