Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Η ΦΕΡΕΝΙΚΗ - ΝΙΚΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Τελικά ο Γιώργος Καρατζαφέρης, βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση, προκειμένου να συντάξει το ευρωψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ που παρουσίασε με ιδιαίτερη υπερηφάνεια την περασμένη Τρίτη. Και βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση γιατί έπρεπε να επιλέξει 22 άτομα από τα εκατοντάδες που επιθυμούσαν να ενταχθούν σε αυτό. Άλλες φορές δεν υπήρχε αυτή η πληθώρα των υποψηφίων και ο Πρόεδρος του κόμματος έψαχνε με το φανάρι να βρει αξιόλογα πρόσωπα ως υποψηφίους. Αυτή την φορά όμως τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα…
Πρώτα - πρώτα έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα στους άμεσα πετυχημένους συνεργάτες και στελέχη του κόμματος. Όλοι άριστοι και ξεχωριστοί. Είτε γυναίκες είτε άνδρες. Ποιόν να πρωτοδιαλέξει;
Μετά είχε όλους εκείνους τους εκλεκτούς από το στενό οικογενειακό, φιλικό και κοινωνικό του περιβάλλον που διέθεταν τα ανάλογα προσόντα και τα οποία θα έστεκαν άνετα στο ευρωψηφοδέλτιο.
Είχε επιπλέον και δεκάδες πολιτικά και κομματικά πρόσωπα από άλλες παρατάξεις και κόμματα που ήθελαν διακαώς να συνταχθούν με τον Γιώργο Καρατζαφέρη.
Μπροστά λοιπόν σε αυτό τον τεράστιο αριθμό των υποψηφίων ο Πρόεδρος έπρεπε να είναι ταχυδακτυλουργός για να ικανοποιήσει όλες τις επιθυμίες. Το πιο ενοχλητικό όμως απ’όλα, που σαφώς επηρέασε και στεναχώρησε –πιστεύω – το Γιώργο Καρατζαφέρη, ήταν η διάθεση όλων μας να εκφράσουμε την δική μας γνώμη και επιλογή ως την καλύτερη, λες και ‘ήμασταν εμείς στη θέση του. Εγώ ήθελα μια ψιλή. Ο άλλος πρότεινε μια κοντή. Ο τρίτος πρότεινε τον εαυτό του. Ο τέταρτος ήθελε έναν μαύρο και ο πέμπτος έναν άσπρο. Και όλοι δικαιολογούσαν την πρότασή τους με επιχειρήματα και λογικά συμπεράσματα. Έτσι, ο καθένας ανάλογα με τις δικές του προτιμήσεις έκρινε και κρίνει το τελικό ευρωψηφοδέλτιο που δόθηκε στη δημοσιότητα με ευθύνη του αρχηγού.
Εάν κρίνουμε από τις αντιδράσεις των άλλων κομμάτων τα σχόλια και τις κριτικές που ακολούθησαν, σε πρώτη φάση, φαίνεται ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης αιφνιδίασε, εξέπληξε, και έκανε τη σωστή επιλογή. Θα δούμε αν και στη δεύτερη φάση το εκλογικό σώμα εκτιμήσει τα κριτήρια με τα οποία διάλεξε τους 22 υποψήφιους.
Η Φερονίκη – Νίκη Τζαβέλλα, είναι μια συγκροτημένη γυναίκα με πολλά προσόντα, και κυρίως, με οξύ πνεύμα που μπορεί να αντιληφθεί και να κινηθεί άνετα λόγω γνώσεων και πείρας στο Ευρωπαϊκό κατεστημένο. Την βοηθάει σε αυτό η θητεία της σε νευραλγικές θέσεις, η διασύνδεσή της με σημαίνοντα πρόσωπα και λόμπυ και η εξειδικευμένη ως τώρα δραστηριότητά της.
Σε πολιτικό επίπεδο η κ. Τζαβέλλα προέρχεται από τη δική μας παράταξη. Απλώς, διάλεξε να κατοικήσει μαζί μας στο ισόγειο της πολυκατοικίας και όχι στα ρετιρέ. Αυτό σημαίνει, ότι αντιπροσωπεύει το πνεύμα και την πολιτική που ακολουθεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης, δικαιωματικά, για την έκφραση όλων εκείνων των συμπολιτών μας που αποδέχονται το δικό μας πρόγραμμα και την δική μας πολιτική και αρνούνται να συμπορευθούν με μια ηγεσία που τους πρόδωσε και με στελέχη που εξέθεσαν την παράταξη. Φτάνουν όμως όλα αυτά; Όχι. Θα πρέπει όλοι μας να συμπαραταχθούμε με τους 22 του ευρωψηφοδελτίου και να αγωνιστούμε ώστε να περάσει η πολιτική μας στο εκλογικό σώμα. Η κ. Τζαβέλλα έχει ένα μειονέκτημα: λόγω των πολλαπλών της υποχρεώσεων και της δραστηριότητάς της σε χώρους έξω από την επικαιρότητα, ίσως δεν είναι τόσο πολύ γνωστή, όσο μερικοί ξερόλες και τενεκέδες που κάνουν θόρυβο στα κανάλια χωρίς να το αξίζουν. Πολύ σοφά ο λαός μας λέει, ότι «στην επιφάνεια της θάλασσας επιπλέουν οι φελοί» και η θυμοσοφία μας συμπληρώνει ότι, «ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός». Άρα, η Φερενίκη – Νίκη Τζαβέλλα και όλοι εμείς έχουμε να αντιπαλέψουμε αυτό το ελάχιστο μειονέκτημα προκειμένου, να γίνει γνωστή η πραγματική της εικόνα.
Ευελπιστούμε, να πάρουμε περισσότερο από 4,2%. Ευχόμαστε, να φτάσουμε στο 8% και αν – όπως έγραψα άλλη φορά – ακολουθήσουμε την επικοινωνιακή πλατφόρμα των νομαρχιακών εκλογών, να φτάσουμε στο 14%. Οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις βεβαίως έχουν αλλάξει. Όμως, πρέπει να γνωρίζουμε όλοι, ότι η ψυχή και η δύναμη του ευρωψηφοδελτίου είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Είναι η πείρα του πρέσβη Γεωργίου. Είναι ο δυναμισμός των υπολοίπων υποψηφίων που με όρεξη και αγωνιστική διάθεση μπαίνουν στον αγώνα. Μαζί με την Φερενίκη – Νίκη Τζαβέλλα, είναι ο Θανάσης Πλεύρης, που ώς τώρα τα πήγε πολύ καλά. Είναι ο Χαράλαμπος Καραθάνος Βορειοηπειρώτης, νεοδημοκράτης, που ήρθε κοντά μας. Είναι ο πρόεδρος της νεολαίας μας Γιάννης Παναγιωτακόπουλος. Είναι ο έμπειρος δικηγόρος Νίκος Σαλαβράκος και η γιατρός Άρτεμις Τσικνιά. Είναι ο συνάδελφος δημοσιογράφος Άγγελος Κολοκοτρώνης. Είναι ο πολιτικός επιστήμων Παναγιώτης Καράμπελας και πολλοί άλλοι με προσόντα και ήθος. Προέχει επομένως η συνοχή μας, η αγωνιστικότητά μας και ο πολιτικός παλμός.
Ένα μόνον δεν πρέπει να ξεχνούμε: και όσοι καλύτεροι βρίσκονται τυπικώς έξω από το ψηφοδέλτιο ουσιαστικώς συμμετέχουμε σε αυτό. Δεν θέλω μουρμούρες και μεμψιμοιρίες. Όλοι ήμαστε μια γροθιά. Γιατί η Φερενίκη – Νίκη Τζαβέλλα θα φέρει τη ΝΙΚΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: