Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Για ποια Ευρώπη να ψηφίσουμε;

Τελικά τι γνωρίζουμε για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Ποιους θα ψηφίσουμε και γιατί θα τους ψηφίσουμε; Τι κάνουν οι ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες; Ποιο είναι το κέρδος της χώρας μας που είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Είμαστε ικανοποιημένοι από την ως τώρα πορεία μας μέσα στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, ή πρέπει να το ξανασκεφτούμε; Κερδίσαμε ή χάσαμε από την αντικατάσταση της δραχμής με το ευρώ;
Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα δημιουργούνται στο μυαλό του κάθε πολίτη αλλά δυστυχώς κανείς απ’αυτούς που έχουν υποχρέωση δε βγαίνει στην τηλεόραση για να μας ενημερώσει. Εσείς έχετε καμία πληροφόρηση για να με ενημερώσετε ώστε να μάθω κι εγώ τι συμβαίνει; Διότι ενώ πάμε να ψηφίσουμε στις 7 Ιουνίου, τόσο οι αρχηγοί των κομμάτων, όσο και οι υποψήφιοι βουλευτές και άλλοι πολιτικοί, ακόμα και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, αντί να μας ενημερώνουν για το τι συμβαίνει στην Ευρώπη αναλίσκονται σε ατέρμονες συζητήσεις για το Βατοπέδι, τον Παυλίδη, τη Siemens και τα λοιπά σκάνδαλα βάζοντας και το Σάκη Ρουβά σαν κερασάκι στην τούρτα της τηλεοπτικής φλυαρίας.
Μέσα λοιπόν σ’αυτό το αστείο και ανώφελο πολιτικό κομφούζιο τι ρόλο θα παίξει η δική μας ψήφος στις προσεχείς εκλογές;
Πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε, ότι το περίπου 50% των Ελλήνων είναι εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανάλογη διάθεση έχουν και οι λαοί των υπόλοιπων μελών - κρατών. Που σημαίνει ότι το κίνημα των ευρωσκεπτικιστών αυξάνει συνεχώς τα ποσοστά του. Αυτή όμως η μεγάλη πολιτική δύναμη των λαών που είναι αντίθετη στις πολιτικές της Ε.Ε. ουσιαστικώς είναι έξω από το παιχνίδι αφού τυπικώς δεν εκπροσωπείται στα όργανα της Ευρώπης. Και αυτό είναι το πρώτο στοιχείο ελλείμματος δημοκρατίας. Τις αποφάσεις και τα χρήματα της Ε.Ε. τα διαχειρίζονται μόνον εκείνοι που πιστεύουν σ’αυτήν. Οι υπόλοιποι είναι θεατές!!! Αυτό είναι δημοκρατικό; Έτσι δημιουργήθηκε όλο αυτό το γραφειοκρατικό σύστημα με τα όργανα και τις υπηρεσίες της Ε.Ε. που δαπανά εκατομμύρια ευρώ σε μισθούς, σε προγράμματα, σε αποστολές και σε προπαγάνδα μόνο και μόνο για να συντηρεί και στηρίζει το σύστημα που ουσιαστικώς διοικείται από δυνάμεις του πυρήνα του κεφαλαίου και των ηγεμονικών κρατών.
Η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εξελίχθηκε σύμφωνα με τα οράματα του Schuman και του Monnet και όλων των μεγάλων ηγετών της Ευρώπης που την ίδρυσαν. Ουσιαστικώς μετά τη συμφωνία του Μάαστριχτ η Ε.Ε. εφαρμόζει πολιτικές και δράσεις που έχουν αφετηρία στο Γ΄ Ράιχ. Άλλωστε μακροπρόθεσμος στόχος της Ένωσης είναι η δημιουργία ενός πολιτικού κρατικού οργανισμού με επικυρίαρχο τη Δύση. Αυτό που έκανε δηλαδή ο Καρλομάγνος να ενώσει τους Φράγκους κατακτώντας το ελληνικό στοιχείο της βυζαντινής αυτοκρατορίας και τις κτήσεις της στην Ευρώπη, αυτό που επιχείρησε αργότερα ο Μέγας Ναπολέοντας ή μετέπειτα οι Γερμανοί με τον πρώτο και δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο το συνεχίζουν σήμερα τα κοινοτικά όργανα της ενωμένης Ευρώπης.
Η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ Δύση. Αν κάποια χρονική περίοδο για λόγους γεωπολιτικής σκοπιμότητας και ανάγκης στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου ο Καραμανλής δήλωσε ότι: «ανήκομεν στη Δύση» αυτό σήμερα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η καθ’ημάς Ανατολή έχει άλλο ιδεοπολιτικό και γεωπολιτικό χαρακτήρα. Και αυτό το πιστοποιούν οι αγώνες μας, η παράδοση και η κληρονομιά μας, η ιστορία μας. Η Ελλάδα είναι το μεταίχμιο της Ανατολής και της Δύσης γι’αυτό και οι Έλληνες πάντοτε από τη μία πλευρά αντιστάθηκαν στους βαρβάρους της Ανατολής και τους Πέρσες και από την άλλη με τις εκστρατείες του Μεγαλέξανδρου και των βυζαντινών αυτοκρατόρων μετέφεραν τον ελληνικό πολιτισμό.
Ποιος όμως από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές των κομμάτων μπορεί να αντιληφθεί τα δεδομένα αυτά; Και αν τα αντιλαμβάνεται γιατί δεν τα ακούμε αυτές τις μέρες που όλοι βγάζουν λόγους και μιλούν στη τηλεόραση σαν να είναι υποψήφιοι της Κωλοπετινίτσας ή σαν να είναι υποψήφιοι εθνικών εκλογών; Μάταια περιμένω να ακούσω από κάποιον μεγαλοδημοσιογράφο και περισπούδαστο παρουσιαστή τηλεοπτικών εκπομπών να υποβάλλει ανάλογες ερωτήσεις στους μέλλοντες ευρωβουλευτές. Και ίσως αυτό να είναι και το μεγάλο πρόβλημα της Δημοκρατίας μας σε μια κρίσιμη καμπή για το έθνος και σε δύσκολους καιρούς που έρχονται.
Παρόλα αυτά, εμείς που ακόμα αντιστεκόμαστε και που ο ΛΑ.Ο.Σ. και το ΚΚΕ είναι τα μόνα κόμματα που δεν υπέγραψαν τη συμφωνία του Μάαστριχτ και διατηρούν τις επιφυλάξεις τους, διατηρούμε το δικαίωμα να διεκδικούμε από την Ε.Ε. περισσότερα αγαθά για τους πολίτες μας, περισσότερα χρήματα για την πρόοδό μας και κυρίως την υπερηφάνια και την ιστορία μας.
Ήδη στα χρόνια που πέρασαν χάσαμε πολλά από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και το εθνικό Δίκαιο. Τα σύνορά μας δεν προστατεύονται. Η ιστορία μας πλαστογραφείται. Ο κοινωνικός ιστός διαβρώθηκε και χωρίς να γίνει πόλεμος, εν ονόματι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Ελλάδα κατακτήθηκε από τρία εκατομμύρια λαθρομεταναστών οι περισσότεροι των οποίων είναι μουσουλμάνοι. Για ποια Ευρωπαϊκή Ένωση να μιλούμε και για ποια Ελλάδα να υπερηφανευόμαστε;
Οι ευρωβουλευτές που θα ψηφιστούν από μας να πάνε στις Βρυξέλλες έχουν να κάνουν πολλή δουλειά και κυρίως να μη ξαναψηφίσουν υπέρ του σχεδίου Ανάν, της παραμονής των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο και του casus beli της Τουρκίας. Πριν τους ψηφίσετε δεσμεύστε τους, ότι δεν θα ψηφίσουν για την είσοδο των Σκοπίων στην Ε.Ε. με το όνομα Μακεδονία. Και πείτε τους στο αφτί ή βροντοφωνάξτε τους: ή να αντισταθούν ή να γυρίσουν μέσα στις πανοπλίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: