Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Επιτέλους κάτι κινείται

Στην «Καθημερινή» της περασμένης Κυριακής διάβασα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον δύο πολύ κατατοπιστικά ρεπορτάζ, με φωτογραφίες που αφορούσαν τον Πειραιά. Το πρώτο παρουσίαζε τις εξελίξεις αποκατάστασης του δημοτικού θεάτρου Πειραιά και το δεύτερο έδειχνε τη μακέτα του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου όπως θα γίνει το ικρίωμα της «Ράλλειος».
Και τα δύο έργα προχωρούν με προσωπικό ενδιαφέρον του δημάρχου Παναγιώτη Φασούλα. Το γεγονός είναι παρήγορο και ενθαρρυντικό. Και γίνεται ακόμα πιο σημαντικό γιατί και η Ράλλειος κα το δημοτικό θέατρο και ο «Πύργος» και το κυκλοφοριακό και η ανάπτυξη του Πειραιά και η αξιοποίηση του λιμανιού και πολλά άλλα προβλήματα είχαν βαλτώσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ευτυχώς, ο Παναγιώτης Φασούλας τα δύο τα «ξεκόλλησε» και ας ευχηθούμε να δοθεί λύση και στα υπόλοιπα.
Στις πρωτοχρονιάτικες ευχές μου έγραφα, ότι ο χρόνος φεύγει αλλά τα προβλήματα μένουν. Και δεν αρκούν οι δημόσιες σχέσεις και τα επικοινωνιακά τερτίπια. Εδώ και τριάντα χρόνια ο Πειραιάς είχε πολλούς βουλευτές, πολλούς υπουργούς ακόμα και πρωθυπουργό, οι οποίοι αδιαφόρησαν πλήρως για τον Πειραιά και άφησαν τα προβλήματα να λιμνάζουν.
Εύχομαι αυτό που ξεκίνησε ο Παναγιώτης Φασούλας να έχει συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: