Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Η στιγμή της αλήθειας για τις αρχές και τις αξίες μας

Όσο ανεβαίνει η δύναμη και ο πολιτικός λόγος του «ΛΑ.Ο.Σ» στην κοινωνία και στο πολιτικό σύστημα, τόσο γίνεται εμφανής η προσπάθεια ορισμένων κύκλων και προσώπων να θίξουν την αξιοπιστία του κόμματος, των στελεχών του και του ίδιου του Γιώργου Καρατζαφέρη. Η τακτική αυτή είναι γνωστή και είναι προϊόν ενός φαυλοκρατικού κλίματος που επικρατεί στην χώρα και των λαμογίων που το υπηρετούν, όχι πάντοτε αδαπάνως.
Πολλοί ίσως να θυμούνται ότι ζήσαμε και στο παρελθόν παρόμοιες καταστάσεις για πρόσωπα και συμπεριφορές που έδωσαν αφορμή για σχόλια και σκανδαλισμό. Όλα όμως αυτά έπεσαν στο κενό. Και είναι παραδείγματα που πρέπει να τα θυμόμαστε για να μην ξανασυμβούν. Πολύ περισσότερο θα πρέπει να προσέχουμε όλοι να μην υποκύψουμε σε πειρασμούς. Μεγάλους και μικρούς. Όμως τα λάθη και οι παραλείψεις ορισμένων δεν μπορούν να βαραίνουν και να θίγουν την αξιοπιστία του κόμματος. Πέρα από πρόσωπα, πέρα από επιδιώξεις, πέρα από θεμιτές φιλοδοξίες είναι οι αρχές και οι αξίες στις οποίες πιστεύουμε και αυτές δεν μπορεί να τις θίξει και να τις προσβάλλει κανείς. Ο «ΛΑ.Ο.Σ» είναι το τελευταίο ανάχωμα για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας, της ελευθερίας μας, της αξιοπρέπειάς μας και των πατριωτικών μας επιδιώξεων.
Τώρα που εδραιώθηκε στην κοινή συνείδηση ο αγώνας μας, τώρα που επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες, οι προβλέψεις μας και οι αγωνία για το μέλλον του τόπου μας, είναι η στιγμή της αλήθειας για όλους. Θα προδώσουμε τις αρχές και τις αξίες μας; Αλήθεια ή ψέματα; Θα ενδώσουμε στις σειρήνες του συστήματος που θέλει να μας προσεταιριστεί; Είναι αλήθεια ή ψέματα; Θα προδώσουμε την πίστη μας στην πατρίδα, αλήθεια ή ψέματα; Θα προδώσουμε την πίστη μας στις αρχές της ελληνικής οικογένειας, αλήθεια ή ψέματα; Θα προδώσουμε την πίστη μας στα δόγματα και στην χριστιανική ζωή της ορθοδοξίας; Είναι αλήθεια ή ψέματα; Με πόσα χρήματα, με πόσους διορισμούς και με πόσες τακτοποιήσεις μπορείτε να τα ξεπουλήσετε όλα αυτά; Είναι αλήθεια ή ψέματα;
Μέχρι που να έρθει η στιγμή της αλήθειας για τον καθένα από εμάς, μέχρι που να έρθει η στιγμή που θα μα ς τεθεί το δίλημμα αν πρέπει να ξεπουλήσουμε τις αρχές αυτές ή όχι δεν θα πρέπει να απολογείστε για κανέναν από εμάς. Αν κάποιος από εμάς έφταιξε ή φταίει αυτό δεν αγγίζει τις αρχές και τις αξίες μας. Επομένως, δεν πρέπει να απολογείστε για κανέναν. Δεν φταίει η εκκλησία αν ένας κληρικός υπέπεσε σε κάποιο παράπτωμα σκανδαλισμού. Δεν φταίει ο «ΛΑ.Ο.Σ» σε τίποτα ούτε ο αρχηγός του Γιώργος Καρατζαφέρης αν κάποιο στέλεχος υπέπεσε σε κάποιο παράπτωμα. Οι αρχές και οι αξίες μας είναι πάνω από πρόσωπα. Όμως έχετε και εσείς ευθύνη γιατί ψηφίσατε τον Γουλιμή και όχι τον Τρικούπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: