Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Ο γιος του σανοπώλη και οι κληρονόμοι… του Βαγγέλη Παπαδόπουλου

Είχε δεν είχε ο Γιώργος Καρατζαφέρης και αυτήν την εβδομάδα ήταν το πρώτο όνομα της επικαιρότητας που μονοπώλησε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης γεγονός που αναγνωρίστηκε σχεδόν από όλους τους πολιτικούς συντάκτες και παρατηρητές.
Και βέβαια μπορεί ο Γιώργος ο Καρατζαφέρης να είναι τυχερός, έξυπνος, πονηρός και πολιτικό ζώον που μυρίζει και ανακαλύπτει το θήραμά του, αλλά αυτό αναδυκνείεται από την πολιτική απραξία, την ανεπάρκεια και την αναποτελεσματική συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.
Η παράμετρος αυτού του θέματος επιβεβαιώθηκε κατά τον καλύτερο τρόπο από την – πραγματικά – δημοσιογραφική επιτυχία της εφημερίδας του Νίκου Χατζηνικολάου “Real News” η οποία δημοσίευσε τη συνέντευξη της δαιμόνιας πλέον συναδέλφου Κάτιας Μακρή, που ανέφερε την πληροφορία, ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης προσέφερε τους δέκα βουλευτές του προκειμένου να θωρακίσει τον Καραμανλή, λόγω της εύθραυστης κοινοβουλευτικής του δύναμης, ώστε να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.
Ο Νίκος Χατζηνικολάου πέρα από την δημοσιογραφική του επιτυχία κατάφερε δύο θανάσιμες μαχαιριές: Η πρώτη μάτωσε την “Νέα Δημοκρατία” και τον Καραμανλή που ενώ ως τώρα ισχυριζόταν, ότι δεν συζητούν με τα άκρα, ανέδειξαν τον Γιώργο Καρατζαφέρη ως αξιόπιστο συνομιλητή τους και έστειλαν στον αγύριστο όλη την αστεία φλυαρία περί μεσαίου χώρου και περί ακραίων καταστάσεων. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης όχι μόνον δεν υπήρξε ακραίος αλλά σάρκα από την σάρκα της “Νέας Δημοκρατίας”. Η δεύτερη μαχαιριά του Χατζηνικολάου μάτωσε ελαφρώς το “Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό” γιατί στιγμιαίως πολλοί νόμισαν, ότι ο Καρατζαφέρης προσχωρεί στη “Νέα Δημοκρατία”. Από το διπλό αυτό χτύπημα της “Real News” ο μεν Κ. Καραμανλής και η “Νέα Δημοκρατία” προσπαθούν ανεπιτυχώς ως τώρα να επουλώσουν το τραύμα, ο δε Γιώργος Καρατζαφέρης με τα σπουδαία αντανακλαστικά του και την πολιτική και επικοινωνιακή μαεστρία του ήδη επούλωσε την ξόφαλτση μαχαιριά και είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού.
Εμείς οι παλιοί δημοσιογράφοι έχουμε ένα αξεπέραστο δόγμα, που λέει ότι: «τα γεγονότα είναι ιερά και απαραβίαστα. Έχει ο καιρός γυρίσματα». Και πράγματι κάνοντας ένα flash back θυμόμαστε πώς κατά το παρελθόν ο κραταιός τότε υπαρχηγός του Καραμανλή Άρης Σπηλιωτόπουλος ζήτησε από τον Καρατζαφέρη να με φιμώσει και να κόψει την εκπομπή μου από το ΤΗΛΕΑΣΤΥ. Και δεν ξεχνάμε πως λίγο αργότερα «η Σαλώμη» έβαλε τον Καραμανλή να καρατομήσει εν ψυχρώ από την “Νέα Δημοκρατία” τον Γιώργο Καρατζαφέρη.
Σήμερα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο γιος του σανοπώλη, είναι ο αυτοδημιούργητος εκείνος πολιτικός που δεν κληρονόμησε τίποτα από κανέναν και κατόρθωσε να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία ΜΜΕ και ένα δικό του κόμμα με δέκα βουλευτές ατενίζοντας ίσος προς ίσον και μέσα στην Βουλή και μέσα στου Μαξίμου τον πρώην δήμιό του. Έναν δήμιο που κληρονόμησε τα πάντα. Και όνομα και οικογενειακή και οικονομική περιουσία και την “Νέα Δημοκρατία”. Έναν πολιτικό μεγαλωμένο στα σαλόνια με σατέν γκουβερνάντες και πιάνο. Δεν δημιούργησε μόνος του τίποτα ο Κώστας Καραμανλής. Και στα πέντε χρόνια της πρωθυπουργίας του όχι μόνον οδηγεί την χώρα στην χρεοκοπία αλλά σπατάλησε και όλη την κληρονομιά που του χάρισαν…
Έβλεπα πριν από λίγες μέρες στην τηλεόραση ανταπόκριση από το Κάιρο όπου η κ. Μπακογιάννη έχοντας δίπλα της τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη μιλούσε στο συνέδριο των δωρητών για την σωτηρία της Γάζας. Η τηλεοπτική εικόνα με τα πρόσωπα του Μιλτιάδη και της Ντόρας ήταν ταυτόχρονα η απαξίωση της οικογενειοκρατίας και η δικαίωση του Γιώργου Καρατζαφέρη. Ως πότε Θεέ μου θα ανεχόμαστε να διαφεντεύουν τη χώρα μας οι τρεις οικογένειες; Και μόνον γιατί ο Γιώργος Καρατζαφέρης κατόρθωσε να σπάσει αυτό το κατεστημένο αξίζει να είναι στη Βουλή.
Όπως έχουν πάντως τα πράγματα σήμερα, ο ίδιος ο Καραμανλής σκέφτεται πλέον όχι την αξιοπρεπή του ήττα, αλλά την υστεροφημία του και πώς θα τερματίσει αξιοπρεπώς – γράφει η «Καθημερινή».
Όταν ξέσπασε ο σκάνδαλο του Βατοπεδίου είχα προβλέψει, ότι υπάρχει κίνδυνος ο Πρωθυπουργός να φύγει από την Κυβέρνηση και την πολιτική με χειρότερο τρόπο απ’ότι ο θείος του… Ο Αλέξης Παπαχελάς μόλις προχθές στην «Καθημερινή» και πολύ καθυστερημένα τον παρομοίωσε με μαραθωνοδρόμο που βρήκε τη σωστή τεχνική στο τέλος της διαδρομής αλλά μένει από ανάσες λίγο πριν από τον τερματισμό του. Και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ πάντα αισιόδοξος δήλωσε πως καμιά φορά στο ποδόσφαιρο σώζεται ο αγώνας στο 90΄…
Όπως και να έχει, η εικόνα του κ. Καραμανλή μας παραπέμπει στον επιπόλαιο εκείνο οδηγό που αφού επί πέντε χρόνια δεν άλλαξε λάδια στο όχημά του έκαψε τη «φλάντζα» και τώρα απεγνωσμένως φωνάζει να τον βοηθήσει κάποιος για να τον οδηγήσει στο συνεργείο!
Θα είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης που θα τον σώσει και μαζί μ’αυτόν τη «Ν.Δ.»;
Εξαρτάται από τον Καραμανλή!
Πώς έρχονται καμιά φορά τα πράγματα στη ζωή…

Δεν υπάρχουν σχόλια: