Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Γιατί ο Γιώργος Καρατζαφέρης…

Πολλοί με ρωτούν πώς ο Γιώργος Καρατζαφέρης τόλμησε να καταθέσει πρόταση σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, υπό τον κ. Παπαδήμα, για να βγει η χώρα από την κρίση, όταν υπάρχει νόμιμα εκλεγμένη δημοκρατική κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και αξιωματική αντιπολίτευση που ήδη προηγείται κατά 4 -5 μονάδες. Καταργεί το Σύνταγμα και τις δημοκρατικές λειτουργίες;
Η απάντηση είναι απλή: Με την πρότασή του ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν καταργεί ούτε το Σύνταγμα ούτε την δημοκρατική λειτουργία του. Αντιθέτως κινείται μέσα στα πλαίσια του Συντάγματος και δίνει λύση στο υπάρχον πρόβλημα.
Όταν η κάθε κυβέρνηση και ο κάθε πρωθυπουργός, τα τελευταία χρόνια, αδυνατεί ή αποφεύγει να εξαντλήσει την τετραετία και προκηρύσσει εκλογές, με προσχηματική ή πραγματική δικαιολογία, δεν παραβιάζει το Σύνταγμα που επιτάσσει την προσφυγή στις κάλπες κάθε τέσσερα χρόνια; Όπως λοιπόν η κυβέρνηση προσφεύγει νωρίτερα στις κάλπες έτσι και η αξιωματική αντιπολίτευση ζητάει την εκλογική αναμέτρηση. Και για τον ίδιο λόγο μέσα στα συνταγματικά πλαίσια και ο Γιώργος Καρατζαφέρης ζητάει οικουμενική κυβέρνηση.
Πέρα όμως από την πολιτική και συνταγματική τάξη υπάρχει ένα κεφαλαιώδες πρόβλημα ουσίας. Η χώρα δεν πάει καλά και η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα που έχουν πολλαπλασιαστεί. Αυτό δεν είναι δική μου άποψη. Το γνωρίζει ο κάθε Έλληνας. Όλοι μιλούν για συναίνεση, όλοι μιλούν για εθνικό σχέδιο δράσης αλλά ουδείς ως τώρα δεν έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, πλην του ΛΑ.Ο.Σ. Έτσι, ο μεν Πρωθυπουργός ζητά συναίνεση για ανύπαρκτο σχέδιο, ο δε Γιώργος Παπανδρέου υποστηρίζει, ότι οποιαδήποτε συνεργασία σημαίνει συνενοχή. Από τη στιγμή λοιπόν που υπάρχει αδιέξοδο στη συνεννόηση, η μόνη λύση είναι η πρόταση του Γιώργου Καρατζαφέρη για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης αφού είναι η πλέον ρεαλιστική πρόταση που θα δώσει λύση στο πρόβλημα και θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές, μετά από ένα χρόνο, όπως άλλωστε επιθυμεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Το περίεργο στην προκειμένη περίπτωση με τον Γιώργο Καρατζαφέρη είναι, ότι κάθε φορά που προτείνει πρωτότυπες και ρεαλιστικές προτάσεις δικαιώνεται στο τέλος εκ των πραγμάτων, είτε αυτές υλοποιούνται είτε όχι. Για παράδειγμα θα σας αναφέρω, ότι όταν πριν από χρόνια είχε προτείνει να περάσει γρήγορα ο Ανδρέας Παπανδρέου στην Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, προκλήθηκε σάλος και ταρακουνήθηκε το σύστημα. Αν τον άκουγαν τότε οι εξελίξεις θα ήταν διαφορετικές. Το ίδιο συνέβη, όταν ζήτησε την απόσυρση του βιβλίου της 6ης Δημοτικού, το ίδιο συνέβη όταν ζήτησε να επιβληθεί veto στο θέμα των Σκοπίων, το ίδιο συνέβη όταν ζήτησε να προχωρήσουμε στην έκδοση ευρωομολόγου.
Αντί λοιπόν ορισμένοι να στέκονται αμήχανα και να χαμογελούν υποκριτικά, καλό θα ήταν να σκεφτούν σοβαρά την πρόταση του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: