Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ... φρουρούσαν τον Μιχαλόπουλο και τους έφυγε ο Παλαιοκώστας


Όταν, πριν από τέσσερα χρόνια, βλέποντας τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης Καραμανλή τους χαρακτήριζα ανίκανους, άβουλους, ανεπαρκείς και ιδιοτελείς, πολλοί αναγνώστες έλεγαν πως είμαι υπερβολικός. Αλλά και εγώ προβληματισμένος σκεπτόμουν μήπως υπερέβαλα.
Τώρα, ύστερα από πέντε χρόνια διακυβέρνησης, τα γεγονότα επιβεβαιώνουν πλήρως τους τότε ισχυρισμούς και προβληματισμούς μου. Πράγματι οι υπουργοί του Καραμανλή και τα βασικά του στελέχη, δηλαδή μια ομάδα 80 – 100 ατόμων, δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το κριθάρι από το σιτάρι. Τόσο απλό. Και όχι μόνον σε μεγάλα σοβαρά, εθνικά, οικονομικά, κοινωνικά και άλλα προβλήματα, αλλά – δυστυχώς – και σε θέματα διαχείρισης. Δηλαδή, και σε θέματα που διαχειρίστηκαν επιτυχώς, πέρασαν στην κοινωνία με αναποτελεσματικό τρόπο.
Όμως, δεν περίμενε κανείς, ότι αυτά τα μειονεκτήματα των μελών της κυβέρνησης θα ξεπερνούσαν την αναποτελεσματικότητα, την ανικανότητα, την αβουλία, την ιδιοτέλεια και την ανεπάρκεια και θα έφταναν στην ευτέλεια και στην βλακεία!!!
Διότι η περίπτωση του Παλαιοκώστα, μετέτρεψε την κυβέρνηση του Καραμανλή σε ανέκδοτο. Και γνωρίζουμε όλοι, ότι στη καθημερινή ζωή της Ελλάδας, όταν μία κυβέρνηση φτάνει στο σημείο να αυτογελοιοποιείται και να γίνεται καλαμπούρι, ανέκδοτο και πηγή έμπνευσης για κωμωδία και σάτιρα, και όταν οι εκφραστές της μετατρέπονται σε καρικατούρες, τότε έρχεται μοιραία η πτώση και ο εξευτελισμός.
Οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Παπαληγούρας, Χατζηγάκης και Δένδιας υπήρξαν όχι μόνον ανεπαρκείς και ανίκανοι να επιλύσουν χρόνια προβλήματα της Δικαιοσύνης αλλά και έδωσαν πολλές αφορμές να γελοιοποιηθεί το κράτος. Όχι μόνον δεν κατόρθωσαν το μέγιστο και επιθυμητό να αποδίδεται γρήγορα η Δικαιοσύνη ( για να τελεσιδικήσει μια υπόθεση απαιτούνται εφτά χρόνια) όχι μόνον δεν μετέφεραν τις φυλακές Κορυδαλλού, όχι μόνον δεν βελτίωσαν την κατάσταση των κρατουμένων, όχι μόνον δεν εκσυγχρόνισαν έστω και προχείρως το νοσοκομείο των φυλακών, αλλά δεν υλοποίησαν και τις αποφάσεις που πήραν οι ίδιοι. Πού είναι τα μέτρα που εξήγγειλε ο Παπαληγούρας; Που είναι η αποφυλάκιση των μισών κρατουμένων που εξήγγειλε κομπάζων ο κ. Χατζηγάκης. Αέρας κοπανιστός.
Τιμώρησαν προχθές τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους για το θεαθήναι για να δείξουν ότι είναι αποφασιστικοί και άφησαν αλώβητο το σύστημα της ανικανότητάς τους. Έβαλαν τους «κουμπάρους» στη φυλακή με χειροπέδες, με τον κ. Ζαγορίτη να αυτοθαυμάζεται και να προβάλλει την εικόνα, και ύστερα τους ξέχασαν! Δέχονται τον εκπρόσωπο της Siemens στην Ελλάδα να αρνείται να προσέλθει στον ανακριτή, να απειλεί και να εκβιάζει χωρίς να τολμούν να τον αγγίξουν. Εφαρμόζουν με αυστηρότητα το νόμο και περιπλέκουν στον ιστό της αράχνης τους ενδεείς και τους φουκαράδες για απλά πταίσματα, ενώ οι ισχυροί του συστήματος κατακρεουργούν αυτόν τον ιστό και κυκλοφορούν ελεύθεροι. Φρουρούσαν ακόμα και στο νοσοκομείο τον Γρηγόρη Μιχαλόπουλο και άφησαν να φύγει με ελικόπτερο δύο φορές ο Παλαιοκώστας μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού. Και είδαμε προχθές τον Πρωθυπουργό να εξαγγέλλει νέα μέτρα, η φύση και ο χαρακτήρας των οποίων επιβεβαιώνουν περίτρανα, ότι ο κ. Καραμανλής όχι μόνον δεν θέλει αλλά ούτε γνωρίζει και ούτε μπορεί να αποδείξει πως ξέρει να κυβερνά. Ο άνθρωπος έγινε μια τραγική φιγούρα. Έγινε ανέκδοτο…




Papadopoulos@nomathinas.gr
Vpapadopoulos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: