Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Στην κατάμεστη αίθουσα της Ένωσης Συντακτών έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου, του δημοσιογράφου Βαγγέλη Παπαδόπουλου με τίτλο «ΑΝΑΜΕΣΑ... στους κουμπάρους, τον Εφραίμ, τον Καλβίνο και τον ...Ροβεσπιέρο». Στο βιβλίο περιλαμβάνονται τα άρθρα του συγγραφέα της δεκαετίας 1996 – 2006 τα οποία αποδείχτηκαν προφητικά για τις πολιτικές εξελίξεις.
Στην εκδήλωση μίλησαν ο καθηγητής Χρίστος Γούδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ύφος και το ήθος του δημοσιογραφικού λόγου του συγγραφέα υπογραμμίζοντας ότι ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος δεν μασάει τα λόγια του γιατί έχει έναρθρο δημοσιογραφικό λόγο. Ο δημοσιογράφος Νάσος Αθανασίου τόνισε ότι σήμερα στο χώρο της δημοσιογραφίας υπάρχει το καθεστώς – όπως παλαιότερα – των κοινωνικών φρονημάτων και των διωγμών των δημοσιογράφων εκείνων που δεν είναι αρεστοί στην εξουσία και υπογράμμισε πως με το νέο νομοθετικό καθεστώς που δημιουργήθηκε πολλοί δημοτικοί σταθμοί θα αναγκαστούν να απολύσουν επαγγελματίες δημοσιογράφους αυξάνοντας την ανεργία. Το βιβλίο παρουσίασε ο εκδότης του Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του συγγραφέα και θύμισε στους ακροατές ότι στην μεν τηλεόραση τον έβγαλε ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος στο δε ραδιόφωνο ο Νάσος Αθανασίου.
Στην παρουσίαση του βιβλίου παρέστησαν ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης ο οποίος χαιρέτισε την έκδοση υπογραμμίζοντας ότι ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος είναι από τους πιο μαχητικούς δημοσιογράφους με αντικειμενική, καυστική πένα, ο τέως Πρωθυπουργός κ. Γρίβας, ο τέως Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Κρητικός, οι βουλευτές Θανάσης Γιαννόπουλος, Πέτρος Τατούλης, Μάκης Βορίδης, ο στρατηγός Βερυβάκης, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, ο Νομάχης Γιάννης Σγουρός, πολλοί νομαρχιακοί σύμβουλου της Αθήνας και του Πειραιά, ο Δήμαρχος Πεντέλης, δημοσιογράφοι, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών και πλήθος κόσμου.