Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2008

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ

Παρόλο που ο Νομαρχιακός Συνδυασμός μας “ΥΠΕΡ ΛΑΟΥ” θεσμικά βρίσκεται στην αντιπολίτευση της Νομαρχίας Αθηνών στηρίξαμε με την ψήφο μας την απόφαση του Νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρού να διαθέσει 7.500.000Ε για έργα ανάπλασης του Εθνικού Κήπου.
Η πρωτοβουλία αυτή της Νομαρχίας δεν είναι η μόνη που καταξιώνει τον 2ο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά δίνει και ηχηρή απάντηση σε όσους αμφισβητούν τη σημασία του θεσμού και του ρόλου της Νομαρχίας Αθηνών. Επιπροσθέτως καταδεικνύει εμπράκτως την αδυναμία και την ανεπάρκεια τόσο του ΥΠΕΧΩΔΕ όσο και του Δήμου Αθηναίων να ανταποκριθούν στις άμεσες υποχρεώσεις τους για τη βελτίωση των συνθηκών ποιότητας ζωής στην πρωτεύουσα, αφού το έργο αυτό προτάθηκε στην Νομαρχία από τον Δήμαρχο κ. Νικήτα Κακλαμάνη, ο δήμος του οποίου ηγείται έχει την εποπτεία του κήπου από το 2004.
Οφείλουμε όμως να τονίσουμε, ότι η άριστη αυτή πρωτοβουλία του Νομάρχη Αθηνών κ. Γιάννη Σγουρού και ομοφώνως, του νομαρχιακού συμβουλίου, θα πέσει στο κενό και θα χαθούν τα 7.500.000Ε της ανάπλασης, αν δεν ληφθεί πρόνοια για την εύρυθμη λειτουργία του ζωολογικού κήπου και του εμπλουτισμού του. Η ανάπλαση είναι τεχνικό έργο. Πρωτεύει η λειτουργία του κήπου έτσι ώστε να μη καταντήσει σε λίγα χρόνια, όπως το “πάρκο του Αντώνη Τρίτση”. Και αυτό είναι το πρόκριμα για τον Νικήτα Κακλαμάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: