Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

“Πίνουν νερό στο όνομά του” οι Έλληνες του χωριού “Μπελογιάννης” της Ουγγαρίας και δεν παύουν να εκφράζουν την εκτίμησή τους στο πρόσωπο του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Σε μία πρόσφατη επίσκεψή μας στο ιστορικό αυτό χωριό ήρθαμε σε επαφή με τους αντάρτες και τα παιδιά του παιδομαζώματος που ρίζωσαν σε αυτή την περιοχή και ζουν με τις αναμνήσεις τους και τη νοσταλγία της πατρίδας.
Και θυμούνται με συγκίνηση την επίσκεψη που έκανε στο χωριό τους ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, ο Γιώργος Καρατζαφέρης και τη δωρεά των 5.000€ που τους έκανε. «Είναι άνθρωπος που κρατάει τον λόγο του – μου είπαν. Δεν λέει παχιά λόγια όπως οι άλλοι που έρχονται εδώ, μας υπόσχονται και δεν κάνουν τίποτα. Τον γνωρίσαμε από κοντά, μιλήσαμε μαζί του και είδαμε ότι είναι ένας λαϊκός τύπος χωρίς ακρότητες και χωρίς έπαρση».
Στο χωριό Μπελογιάννης ζουν σήμερα περίπου 350 Έλληνες με το σχολείο τους, τους συλλόγους τους, το νηπιαγωγείο τους και με μια όμορφη εκκλησία στην οποία λειτουργεί κάθε Κυριακή ο παπά – Ιωσήφ.
Πρόσφατα το χωριό υπέστη μεγάλες καταστροφές από έναν τυφώνα ο οποίος τους έπληξε και ο άξιος δήμαρχός τους Κώστας Ριζογιάννης κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να αποκαταστήσει τις ζημιές, ζητώντας βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: