Τρίτη 20 Μαΐου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΕΣ

Αθήνα, 10-04-08
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΕΣ

Οι πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, μας οδηγούν στη δημιουργία κίνησης καπνιστών, για να υπερασπιστούμε τα αναφαίρετα, δημοκρατικά μας δικαιώματα, τα οποία επιχειρούν να πλήξουν και να περιορίσουν οι ντιρεκτίβες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που, όπως φαίνεται, θα περάσουν και στην ελληνική νομοθεσία.
Ήδη, εκφράζοντας την άποψη των καπνιστών υποστηρίζουμε, ότι το μέτρο για την απαγόρευση του καπνίσματος είναι μέτρο αντιδημοκρατικό, ρατσιστικό και φασιστικής νοοτροπίας, που διαχωρίζει τους πολίτες σε δυο κατηγορίες, στους καπνίζοντες και στους μη καπνίζοντες. Οι καπνιστές πιστεύουν, ότι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στους νόμους και το Σύνταγμα και κανείς δεν μπορεί, με οποιαδήποτε πρόσχημα, να κατηγοριοποιεί τους πολίτες.
Αυτή την στιγμή οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, στις οποίες έχει απαγορευτεί το κάπνισμα, έχουν μετατραπεί σε δημόσια σταχτοδοχεία, αφού οι καπνιστές βγαίνουν από τους δημόσιους χώρους και πετούν τα αποτσίγαρα στα πεζοδρόμια. Η εικόνα είναι φρικτή από πλευράς αισθητικής. Αλλά και από κοινωνικής πλευράς διαταράσσει τις ανθρώπινες και δημόσιες σχέσεις των πολιτών. Οι καπνιστές πιστεύουν, ότι όλα τα αγαθά που έδωσε ο Θεός στον άνθρωπο είναι ωφέλιμα, χρηστικά και όχι επιβλαβή. Αυτό ισχύει και για τον καπνό, που πολλές φορές χρησιμοποιείται από την επιστήμη και για ιατρικούς λόγους. Σαφώς η κατάχρηση οποιουδήποτε αγαθού προκαλεί προβλήματα υγείας, όπως συμβαίνει με την πολυφαγία, το υπερβολικό αλκοόλ, τα υπερβολικά λιπαρά, το υπερβολικό κάπνισμα. Αν θα πιει κανείς μία φιάλη ουίσκι σαφώς θα μεθύσει. Αν θα πίνει κάθε μέρα θα γίνει αλκοολικός. Όμως οι γιατροί συνιστούν δυο ποτηράκια κρασί την ημέρα γιατί ωφελούν την υγεία. Όσοι τάσσονται υπέρ της απαγόρευσης του καπνίσματος υποστηρίζουν, ότι το κάπνισμα βλάπτει τους μη καπνιστές γιατί τους μεταβάλλει σε παθητικούς χρήστες. Σε αυτούς απαντούμε: και τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν ελεύθερα στους δρόμους ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα και μας αναγκάζουν να αναπνέουμε χειρότερες ουσίες από το κάπνισμα. Κανείς όμως δεν τόλμησε να απαγορεύσει την χρήση των αυτοκινήτων και να μας υποχρεώσει να πηγαίνουμε με τα πόδια. Οι καπνιστές ζητούν από το Υπουργείο Υγείας να αναθεωρήσουν τις αποφάσεις τους.
Οι ενδιαφερόμενοι καπνιστές μπορούν να απευθύνονται για κάθε πληροφορία στο 6974606736 ή στο Fax: 210-6993013 E-mail: Papadopoulos@nomathinas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: