Τρίτη 20 Μαΐου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 03-04-08

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αυστηρή εποικοδομητική κριτική στα πεπραγμένα της Νομαρχίας Πειραιά άσκησε ο νομαρχιακός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού ΥΠΕΡ ΛΑΟΥ Βαγγέλης Παπαδόπουλος στην πρόσφατη συνεδρίαση του ν.σ. Πειραιά για τον προϋπολογισμό του 2008.

Ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι ενώ υπάρχει σαφώς ένα νοικοκύρεμα στα οικονομικά της Νομαρχίας εντούτοις εμφανίζεται ένα έλλειμμα της τάξης των 19.071.805 € το οποίο δεν θα έπρεπε –παρά τις εξηγήσεις που έδωσε ο Νομάρχης.

Ο κ. Παπαδόπουλος κατηγόρησε τον κ. Μίχα γιατί δεν υλοποίησε στην ολότητα τους τις προτάσεις που υπέβαλε πέρυσι – και τις οποίες υποσχέθηκε να πραγματοποιήσει – όπως τη διοργάνωση φεστιβάλ τραγουδιού και μεσογειακής διατροφής και ανάδειξης της ναυμαχίας της Σαλαμίνας.

Επίσης τον κατηγόρησε γιατί δεν προχώρησε στη διάσωση των ιστορικών ναών του Πειραιά και στη παροχή βοήθειας στη Μητρόπολη για τη δημιουργία στέγης απόρων – φοιτητών, ικανοποιώντας προφανώς τις απαιτήσεις του Συνασπισμού και όχι της Μητρόπολης.

Απευθυνόμενος στην κ. Καρακώστα ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε, ότι οι ναοί του Πειραιά είναι αρχιτεκτονικά και ιστορικά στολίδια που πρέπει να διατηρηθούν, όπως έγινε σε χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού, παρόλο που για 80 χρόνια τους έκλεισαν και τους μετέτρεψαν σε στάβλους και αποθήκες.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού ΥΠΕΡ ΛΑΟΥ αναγνώρισε τις θετικές πλευρές της Νομαρχίας να υπογράψει προγραμματική συμφωνία για την αγορά Ρέντη, να προσφέρει δωρεάν Internet, να προστατεύσει ελεύθερους χώρους και πρασίνου στη Δραπετσώνα, Κορυδαλλό, Πέραμα, να βοηθήσει τους Δήμους Μεθάνων, Κερατσινίου κ.λπ. και να αγοράσει το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στο σημείο αυτό ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε από τον κ. Μίχα να δώσει στη Νομαρχία ένα δικό της κτίριο, ή αυτό της Τράπεζας, ή τον Πύργο, ή στην κατάληψη ενός κτιρίου από τα πολλά του ΟΛΠ που μένουν αναξιοποίητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: