Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

 
 
Βιογραφία Ερντογάν από Έλληνα δημοσιογράφο

Μια βιογραφία του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν  870 σελίδων ετοίμασε ο Ελληνας δημοσιογράφος Βαγγέλης Παπαδόπουλος. Το θέμα παρουσιάζει πρωτοσέλιδα η εφημερίδα Vatanμε τον τίτλο «Με το μάτι του γείτονα» και το γράφει ο επικεφαλής της   εφημερίδας στην Αγκυρα κ.  Μουράτ Τσελίκ .
Κατά την εφημερίδα ο Ελληνας δημοσιογράφος έγραψε την βιογραφία του κ. Ερντογάν τον οποίο παρακολουθούσε στενά επι ένα χρόνο. Ο κ Παπαδόπουλος-γράφει ο Τσελίκ - εξήγησε το γιατί επέλεξε τον Ερντογάν μεταξύ των ηγετών που γνώρισε τα τελευταία 50 χρόνια: « Τα όσα βιώσαμε και θα βιώσουμε θα διαμορφωθούν με την προσωπικότητα και την ηγεσία εκείνου».
Ο κ. Παπαδόπουλος συγκέντρωσε τις απόψεις του σε βιβλίο 870 σελίδων και πήρε για τον τούρκο πρωθυπουργό απόψεις και Ελλήνων πολιτικών. Σημειώνεται από την εφημερίδα ότι  περίληψη της μετάφρασης του βιβλίου εστάλη από την τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα, στον κ.Ερντογάν. Το βιβλίο ξεκινάει από την συνοικία που μεγάλωσε ο κ.Ερντογάν και ο συγγραφέας δείχνει ότι έχει επηρεαστεί από τον Τούρκο Πρωθυπουργό.Στην συνέχεια γίνεται αναφορά σε αποσπάσματα του βιβλίου του κ Παπαδόπουλου.