Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Η "Μπουμπούκα" αρχηγός του ''ΛΑΟΣ";

Μετά την αναγγελία του ψηφοδελτίου του «ΛΑΟΣ» για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής, από τον κ. Γ. Καρατζαφέρη, και την τοποθέτηση ως υποψήφιου περιφερειάρχη του βουλευτή της Α’ Αθηνών Α. Γεωργιάδη, ο νομαρχιακός σύμβουλος Αθηνών και επικεφαλής του νομαρχιακού συνδυασμού «ΥΠΕΡ ΛΑΟΥ» Βαγγέλης Παπαδόπουλος έκανε την εξής δήλωση, προκειμένου να ενημερωθούν τα στελέχη και οι ψηφοφόροι του «ΛΑΟΣ» καθώς και η κοινή γνώμη γενικότερα:
«Με την ανάδειξη του νέου συνδυασμού για την Περιφέρεια Αττικής από τον Γ. Καρατζαφέρη, ουσιαστικώς λήγει η θητεία μας στη Νομαρχία Αθηνών, που τυπικώς ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2010.
Στα 4 αυτά χρόνια που πέρασαν, ανταποκριθήκαμε πλήρως στα καθήκοντα μας και καταφέραμε ένα ουσιαστικό θετικό έργο που οφείλεται τόσο στη δράση μας όσο και στη συνδρομή όλων των νομαρχιακών συμβούλων Αθηνών που ολόψυχα, αυτοδιοικητικά και πέρα από κομματικές αγκυλώσεις συνεργάστηκαν για το κοινωνικό σύνολο. Κυρίως όμως οφείλεται στην αυτοδιοικητική πολιτική που άσκησε ο νομάρχης Γιάννης Σγουρός.
Το έργο αυτό αναγνωρίστηκε από το σύνολο των κομμάτων και ιδιαιτέρως από τον πρόεδρο, του «ΛΑΟΣ» Γ. Καρατζαφέρη, τόσο στις ετήσιες γιορτές απολογισμού που διοργάνωσε ο συνδυασμός μας στη Νομαρχία, όσο και στην πρόσφατη συνάντηση του με τον Γιάννη Σγουρό. Οφείλω λοιπόν να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες που δούλεψαν μαζί μου ως παρατηρητές, όλους τους υποψηφίους συμβούλους και όλα τα μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος για την προσφορά τους. Ειδικότερα τους συναδέλφους υ.ν.σ. και μέλη Γραμματειών συμμαχητές μου: Διονύσιο Παγάνη, Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, Κορίνα Αργυροπούλου, Αδαμαντία Σταθάτου, Αντώνη Γεωργιάδη, Κυριάκο Χουσέα, Σπύρο Βαϊλα, Παναγιώτη Δούμα, Νάνσυ Δημοπούλου, Χρήστο Χαρίτο, Δήμητρα Λιόλιου, Θωμά Ακριβόπουλο, Σωτήριο Βόρια, Ανδρέα Ελευθερίου, Χρήστο Καλαποθαράκο, Γιάννη Τσιλιμίγκρα, Ανδρέα Αλεξανδρόπουλο, Εμμανουήλ Βασιλακάκη, Βασίλειο Βενέτη, Κων/νο Διαμαντή, Φίλιππο Καμπούρη, Κωνσταντίνο Νιάρχο, Αντώνιο Ξεπαπαδάκο, Ανάργυρο Σιδέρη, Δημοσθένη Σοφιανό, Βασίλειο Σπύρου, Παντελή Στεφανίδη, Ιωάννη Σύρο, Δημήτριο Βαρβαρίδη, Αθανασία Ζώτου, Αικατερίνη Κουρτελή, Λουκά Κυριακού, Δήμο Μαγκλάρα, Γεώργιο Κοσιώρη, Ιωάννη Κουριανίδη, Νίκο Παπαδόπουλο, Δήμητρα Σκόνδρα, Ιωάννη Τζίμα, Δημήτριο Τσιάρα, Χρήστο Τσιάρτα.
Κατόπιν όλων αυτών θα περίμενε κανείς δικαιωματικά οι νυν αιρετοί νομαρχιακοί σύμβουλοι να βρισκόμασταν ως αντιπεριφερειάρχες στο νέο αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο, έστω, υπό τον κ. Α. Γεωργιάδη (υπό αίρεση Γραμματέα του κόμματος, αφού εξελέγη δια βοής και όχι δια κανονικής ψηφοφορίας, διότι υπήρχε και έταιρος υποψήφιος), αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Αντιθέτως, ορίστηκε αντιπεριφερειάρχης ο γιος του Κώστα Πλεύρη (ο οποίος αφελώς δέχτηκε…) που επελέγη για βουλευτής, ευρωβουλευτής και πάλι βουλευτής, τώρα αντιπεριφερειάρχης και αύριο ίσως και Αρχιεπίσκοπος…και νομαρχιακοί σύμβουλοι της Ν.Δ. που για 4 χρόνια ήταν αντίπαλοι και αρνητές του «ΛΑΟΣ» και του Καρατζαφέρη!!! οι οποίοι επειδή αποκλείστηκαν από τον Αντώνη Σαμαρά, βρήκαν καταφύγιο στον Άδωνι, προδίδοντας το κόμμα τους!!! Αυτό είναι το πολιτικό ήθος τους! Μα δεν έχει άλλα ικανά στελέχη το κόμμα;
Ο πρόεδρος του «ΛΑΟΣ» αρχικώς μου πρότεινε να είμαι υποψήφιος περιφερειάρχης Θράκης. Ήταν μια πρόταση τιμητική μεν, εξωπραγματική δε, αφού δεν θα μπορούσα να πηγαινοέρχομαι για να ανταποκρίνομαι στις υποχρεώσεις μου. Επίσης πρότεινε να ενταχθώ στο δημοτικό ψηφοδέλτιο του Νικήτα Κακλαμάνη. Του αντέτεινα, ότι αν ήθελα να πάω στο Δήμο, θα ζητούσα μόνος μου από το Δήμαρχο, που είμαι φίλος του, πριν ακόμα γνωρισθεί με τον Γ. Καρατζαφέρη. Τότε ο πρόεδρος του «ΛΑΟΣ», αποδέχτηκε το αυτονόητο, θεσμικό, πολιτικό και κομματικώς ορθό, να είμαι στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Αττικής, όπου διαμένω και δραστηριοποιούμαι.
Δυστυχώς, μόλις επέστρεψα από ένα σύντομο υπηρεσιακό ταξίδι στην Ισπανία, με κάλεσε για να μου ανακοινώσει, ότι άλλαξαν τα δεδομένα και δεν μπορεί να σεβαστεί το λόγο και την υπόσχεση του, γιατί έβαλε «βέτο» ο Α. Γεωργιάδης. «Τι θέλεις; Να χωρίσω με τη γυναίκα μου;» του είπε. «Δηλαδή πρόεδρος του «ΛΑΟΣ» δεν είσαι εσύ; Ή το κόμμα το κυβερνάει η Ευγενία Μανωλίδου;» απάντησα. «Πες ότι θες, αλλά δεν γίνεται. Και μη βιάζεσαι να βάζεις τίτλους» κατέληξε. Και συμπλήρωσε: «Και τον Περικλή τον κυβερνούσε η Ασπασία».
Έτσι, όπως η «Σαλώμη» αποκεφάλισε τον Γ. Καρατζαφέρη από τη Ν.Δ. με την ανοχή του Κ. Καραμανλή, έτσι τώρα και η «Μπουμπούκα» αποκεφάλισε τον Β. Παπαδόπουλο από το συνδυασμό για την Περιφέρεια. Ας μη επαίρεται λοιπόν ο Πρόεδρος του «ΛΑΟΣ», ότι διαφέρει από τους λοιπούς τους οποίους νουθετεί και ελέγχει, ούτε ότι είναι περισσότερο ευαίσθητος σε θέματα προσωπικής αξιοπρέπειας για να παραδίνει μαθήματα στον Π. Ψωμιάδη και στον Αντώνη Σαμαρά! Νομίζω, ότι παρασύρθηκε σε λάθος προσωπικές αποφάσεις, που δεν ζυμώθηκαν στα κομματικά όργανα και στα στελέχη και τώρα δοκιμάζονται οι ηγετικές του ικανότητες. Αν, και η όλη πλατφόρμα που κατεβάζει στις εκλογές, τον εμφανίζει ωσάν να επιθυμεί μια ελεγχόμενη ήττα, όπως αποδεικνύει ο αποκλεισμός του Μάκη Βορίδη.
Και κάτι σημαντικό: Όσοι εγκατέλειψαν τα κόμματα τους κυρίως τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ για να βρουν κάτι καινούργιο και διαφορετικό στο «ΛΑΟΣ» δεν θα περιμένουν τώρα τον Καρατζαφέρη να τους καθοδηγήσει να επιστρέψουν στα κόμματα τους υποστηρίζοντας τις κωλοτούμπες του και προτείνοντας αναλόγως δημάρχους και περιφερειάρχες. Πώς θεωρεί τους ψηφοφόρους; Δικούς του υπαλλήλους;
Αυτά είναι τα γεγονότα. Τα σχόλια δικά σας. Παρόλα αυτά εύχομαι καλή επιτυχία σ’ όλους στις προσεχείς εκλογές.»