Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009

Πάνω απ’όλα η Αθήνα μας

Έπρεπε να νικήσει ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο ΛΑ.Ο.Σ στις ευρωεκλογές για να σκύψει ο πολιτικός κόσμος και ιδιαίτερα η Κυβέρνηση στο θέμα των λαθρομεταναστών. Με μια «επιχείρηση σκούπα» καθάρισαν όπως – όπως το κέντρο της Αθήνας από τους λαθρομετανάστες και πήραμε μία ανάσα όλοι εμείς που θυμόμασταν την Αθήνα ως την πιο ωραία πρωτεύουσα του κόσμου.
Η σπασμωδική αυτή κίνηση της Κυβέρνησης, όπως είναι ευνόητο, δεν λύνει το πρόβλημα. Η λύση είναι προσωρινή. Στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ισπανία όπου λειτουργεί η Δημοκρατία, πήραν πιο αποφασιστικά μέτρα και οι κυβερνήσεις και οι δήμαρχοι των μεγάλων πόλεων. Στην πατρίδα μας και η Κυβέρνηση και τα κόμματα πλην του ΛΑ.Ο.Σ και οι δήμαρχοι βρίσκονται εκτός πραγματικότητας. Ζουν στο δικό τους κόσμο. Και πιστεύουν ακόμα σε ιδεοληψίες, που δεν τις ασπάζεται πλέον κανείς στο σύγχρονο κόσμο. Η τελευταίοι υπερασπιστές τέτοιων ιδεοληψιών έδωσαν δείγματα των απόψεών τους και της συμπεριφοράς τους τον περασμένο Δεκέμβριο όταν κετέστρεψαν ως νέο-βάνδαλοι το κέντρο των Αθηνών, προχώρησαν σε δολοφονίες και τώρα απειλούν με νέο κατάλογο προγραφών. Είναι περιττό να προσθέσουμε, ότι ο κομματικός σχηματισμός που ανέχτηκε ή υπέθαλψε αυτές τις συμπεριφορές και μάλιστα τις πρόβαλε σε ένα πολυσέλιδο ημερολόγιο συνετρίβει στις Ευρωεκλογές και πάει για διάλυση.
Παρόλα αυτά εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα και να υπερασπιστούμε την Αθήνα. Είτε στη Νομαρχία Αθηνών, είτε στο Δήμο Αθηναίων, είτε στη πρώτη περιφέρεια πρέπει να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα των συμπολιτών μας, να τους προστατέψουμε, να τους διευκολύνουμε και να ζητήσουμε να έχουν την ίδια, ίση, μεταχείριση με τους λαθρομετανάστες. Διότι, είναι θλιβερό να παρατηρούμε το κράτος, τις υπηρεσίες και το Δήμο Αθηναίων να συμπεριφέρονται ρατσιστικά εις βάρος των μόνιμων κατοίκων της Αθήνας. Και αυτά δεν τα λέμε εμείς. Εάν τα λέγαμε μόνο εμείς ή οποιοσδήποτε άλλος, δεν θα είχε καμία σημασία. Τα όσα καταγράφουμε τα ζουν και τα βιώνουν οι κάτοικοι της Αθήνας και το πρόβλημα το γνωρίζουν καλύτερα από εμάς. Δυστυχώς δεν υπάρχει Δήμαρχος για να ενδιαφερθεί και να δώσει λύση στα προβλήματα. Αλλά και δεν υπάρχει κράτος που να συμπαρασταθεί στο Δήμαρχο.
Σήμερα, οι μετανάστες ελέγχουν το 40% της εμπορικής δραστηριότητας στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας και μισθώνουν μεγάλο μέρος των καταστημάτων. Και υπάρχει κίνδυνος εκτοπισμού των ελληνικών εμπορικών επιχειρήσεων από το 30% της παραδοσιακής αγοράς, λόγω μισθώσεων που έχουν πραγματοποιήσει Κινέζοι και Ασιάτες επιχειρηματίες. Το ίδιο συμβαίνει και στις συνοικιακές αγορές που συρρικνώνονται με αποτέλεσμα σε ορισμένες από αυτές ο δείκτης διαθεσιμότητας εμπορικών ακινήτων να υπερβαίνει το 20%.
Δεν είναι όμως οι σημαντικές αυτές αλλαγές που γίνονται μέσα στο πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς νομίμως ή παρατύπως. Είναι το παραεμπόριο που έχει κλονίσει τις καθημερινές συναλλαγές από αλλοδαπούς οι οποίοι ανταγωνίζονται αθεμίτως τους νόμιμους και γηγενείς καταστηματάρχες, εμπόρους και επιχειρηματίες.
Πέρα από αυτά, αισθητικώς η Αθήνα παρουσιάζει την εικόνα τριτοκοσμικής πόλης. Είναι η χειρότερη και η πιο βρώμικη πρωτεύουσα του κόσμου. Είναι η πιο αντιαισθητική και δολοφονική πόλη. Δεν υπάρχουν πεζοδρόμια. Δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι. Δεν υπάρχουν πάρκα και πράσινο. Δεν υπάρχουν νερά και ποτάμια. Είναι η μοναδική πόλη που εξαφάνισε τρία ποτάμια που περνούσαν μέσα από το κέντρο της: τον Κηφισό, τον Ιλισό και τον Ηριδανό. Δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης και δεν υπάρχουν αθλοπαιδιές και ποδηλατόδρομοι. Η πόλη ασφικτιά από καυσαέρια και συμφόρηση οχημάτων. Το σύστημα των αστικών συγκοινωνιών που στήθηκε πριν από 50 χρόνια εξακολουθεί να είναι το ίδιο χωρίς καμιά σημαντική αλλαγή. Και υπάρχει το οξύμωρο φαινόμενο να κυκλοφορούν σε δρόμους, όπως η Χαριλάου Τρικούπη και η Ακαδημίας νταλίκες και «φυσαρμόνικες».
Η θλιβερή εικόνα μπορεί να συμπληρωθεί, αν αναλογιστεί κανείς, ότι οι περισσότερες πολυκατοικίες του κέντρου της Αθήνας, στη Πλατεία Βάθη, στον Άγιο Παντελεήμονα, στα Πατήσια και στην Κυψέλη κατοικούνται όχι πλέον από Έλληνες ντόπιους κατοίκους αλλά κατά 60% από αλλοδαπούς. Αυτό σημαίνει, ότι οι Έλληνες συγκάτοικοι είναι υποχρεωμένοι πλέον να συχνωτίζονται με όλες τις φυλές του κόσμου, να ανέχονται τα ήθη και τα έθιμά τους, να μη μπορούν τη νύχτα να κοιμηθούν και οι πολυκατοικίες τους να αποπνέουν βρωμιά, δυσωδία και μπαχαρικά – όπως στην Μπανγκόκ, στο Καράτσι και στην Καλκούτα.
Το δημοτικό συμβούλιο της Ρώμης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του αποφάσισε οι ιδιοκτήτες ακινήτων της Ρώμης να μη μπορούν να νοικιάσουν τα διαμερίσματά τους σε λαθρομετανάστες. Εδώ ο κ. Κακλαμάνης και η κυβέρνηση της «Νέας Δημοκρατίας» ανέχονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων να εισπράττουν πέντε και δέκα ευρώ ανά κεφαλή και μάλιστα «μαύρα» από τους λαθρομετανάστες που στοιβάζουν σαν τα ζώα στα ακίνητά τους.
Δεν πρέπει να ξεσηκωθούμε όλοι για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση;