Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ "ΙΩΝΑ ΓΡΑΓΟΥΜΗ"

Κυρίες και κύριοι,
σε εποχή αφιλίας και άκρατου κυνισμού, σε εποχή πνευματικής νωχέλειας και ευνουχισμού, είναι τραγικά ρομαντικό να στρέφει κανείς την προσοχή του στη μορφή του Ίωνα Δραγούμη – όπως κάνουμε εμείς σήμερα.
Θρησκειοποιούμενοι τον χριστιανισμό, τον αλλοτριώσαμε. Και μη έχοντες την εμπειρία της θεώσεως, φτάσαμε στο σημείο να ακούμε από Μητροπολίτη ότι αποταμίευσε 1.000.000€ «για τα γηρατειά του»!!! Και ‘όταν κορυφαίος υπουργός απολογείται και ισχυρίζεται πως συνέστησε off shore εταιρεία και εν συνεχεία μονοπρόσωπη ΕΠΕ ώστε να πολλαπλασιαστούν τα πολλά χρήματα των γονέων και πεθερικών του για να βρουν το αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης τα παιδιά του, αντιλαμβάνεστε, ότι να μιλούμε εμείς σήμερα για την πατρίδα, την Ελλάδα και τον Ίωνα Δραγούμη είναι εκτός της κοινής λογικής που διαμορφώνεται στη σημερινή κοινωνία. Μ’άλλα λόγια δηλαδή προσπαθούν να μας αλλάξουν τα ηθικά standards.
Και όταν πρωθυπουργός της χώρας, αναρωτιέται αν είναι σοβαρό γεγονός η υποστολή της σημαίας στα Ίμια και αργότερα μέσα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σε ομιλία του, να βεβαιώνει, ότι η εθνική ολοκλήρωση τερματίστηκε, τότε ακούγεται φυσιολογικά και χωρίς αντιδράσεις η δήλωση του τωρινού Πρωθυπουργού να διακηρύττει με έπαρση, προχθές, πάλι από το βήμα της ΔΕΘ, πως η Κυβέρνηση δέχεται μία και μόνη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, εκχωρώντας το όνομα Μακεδονία στους σφετεριστές της.
Κυρίες και κύριοι,
μήπως όλοι εμείς εδώ είμαστε, ενδεχομένως, εκτός νομιμότητας και παραφρονήσαμε;
Όμως τι είναι ηθικό και τι νόμιμο; Γιατί το ακούσαμε και αυτό από έναν ανεκδιήγητο υπουργό, ότι το νόμιμο είναι ηθικό και το ηθικό νόμιμο. Μα δεν είδε ο αθεόφοβος ούτε μια παράσταση της ‘Αντιγόνης’, τουλάχιστον ως τέως υπουργός Πολιτισμού.
Αν μετά την εθνική παλιγγενεσία και τη συγκρότηση του ελληνικού κράτους, οι Έλληνες σκέπτονταν, όπως ορισμένοι σήμερα δήθεν προοδευτικοί, που υπηρετούν τη νέα τάξη πραγμάτων – όπως παλιότερα υπηρετούσαν την Κομμουνιστική Διεθνή - και είναι εκφραστές της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας και ζωής, η Ελλάδα θα έφτανε ως τη Θήβα!
Στο σημείο αυτό θα τολμήσω να ισχυριστώ, ότι την πρόοδο την φέρνει η συντήρηση και όχι η λεγόμενη πρόοδος και οι δήθεν προοδευτικοί. Και η συντήρηση είναι πρόοδος γιατί ό,τι αξίζει το διασώζει, το συντηρεί, το φροντίζει, το προστατεύει και το πολλαπλασιάζει.
Και σαφώς εκ του αποτελέσματος οικτίρουμε το ατυχές 1879, αλλά η τραγική εκείνη εθνική σταύρωση έφερε αργότερα τους νικηφόρους απελευθερωτικούς αγώνες του ηπειρωτικού ελληνισμού: μακεδονικός αγώνας, Παύλος Μελάς, Γερμανός Καραβαγγέλης, Ίων Δραγούμης, στρατιωτικός σύνδεσμος του Ζορμπά, Ελευθέριος Βενιζέλος, Βαλκανικοί πόλεμοι. Και σαφώς δεν έγινε τότε προσάρτηση εδαφών, όπως ισχυρίζεται η σημερινή προοδευτική νεοταξική νομενκλατούρα αλλά, απελευθέρωση των υπόδουλων ελληνικών εδαφών και πληθυσμών. Αλίμονο, αν πιστεύαμε τότε, ότι προσαρτούσαμε ή κατακτούσαμε εδάφη και πληθυσμούς που ανέκαθεν ήταν ελληνικά...
Και τότε οι διπλωμάτες και το πολιτικό κατεστημένο της εποχής προσπαθούσαν να δείχνουν καλή διαγωγή στις Μεγάλες Δυνάμεις ενώ οι έμποροι και οι επιχειρηματίες συνέχιζαν το εμπόριο στις κατεχόμενες περιοχές καί οι ελληνικοί πληθυσμοί παρέμεναν σκλαβωμένοι. Γιατί και τότε οι πολιτικοί ήταν άτολμοι και διστακτικοί, αφού ίσχυε το δόγμα που ακούμε και σήμερα: ότι την εξωτερική πολιτική την ασκούν η επίσημη κυβέρνηση και οι διπλωμάτες και όχι οι πολίτες και ο λαός. Ο λαός όμως είναι εκείνος που ενστικτωδώς διαβλέπει, διαισθάνεται και διαμορφώνει τις καταστάσεις για να βαδίσουμε το δρόμο των εθνικών μας οραματισμών. Αρκεί να υπάρχει η “μαγιά” του Μακρυγιάννη.
Όπως αναφέρει ο ιστορικός Αινιάν – Μαζαράκης και όπως καταγράφεται στην ιστορία, την προετοιμασία και τον ξεσηκωμό για τον Μακεδονικό αγώνα τον ξεκίνησαν φιλανθρωπικά και πολιτιστικά σωματεία της εποχής. Και σήμερα μέσα στην επιχειρούμενη πολτοποίηση της ελληνικής κοινωνίας έχω την εντύπωση ότι εξακολουθεί να υπάρχει η εθνική μαγιά που θα υπερασπιστεί την ύπαρξή μας και την υπερηφάνεια μας. Ας ελπίσουμε, οι δραματικές εξελίξεις που τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα στις μέρες μας, να μη μας οδηγήσουν σε έναν νέο ξεσηκωμό. Πόσο μπορούμε να στηριζόμαστε στην πολιτική ηγεσία και στη διπλωματία;
Όμως ας είναι! Αφού τόσα χρόνια προσπαθούν να αποχριστιανοποιήσουν την Ελλάδα, αφού παραποιούν και ξαναγράφουν την ιστορία μας, αφού εν ονόματι της προοδευτικότητας και του πλουραλισμού ξηλώνουν, ό,τι πολύτιμο από την παράδοση και τον πολιτισμό μας, αφού γιουχάρουν στη μεν Επίδαυρο τον αρχαίο τραγικό λόγο στα δε ΜΜΕ κατακρεουργούν τη σύγχρονη γλώσσα μας και αφού μας απαγόρευσαν να μιλούμε και να διαδηλώνουμε για την Μακεδονία (τάχα, ότι την Εξωτερική Πολιτική την ασκούν οι διπλωμάτες και η κυβέρνηση) έρχεται ξαφνικά και από την αντίπερα όχθη, ένας ανέλπιστος σύμμαχος, ο Henri Kissinger, να μας υποστηρίξει και να δηλώσει ότι « η Ελλάδα έχει ιστορικά δικαιώματα στο όνομα Μακεδονία. Έχει δίκιο να αντιτίθεται στην ονομασία αυτή και συμφωνώ με την Αθήνα. Ο λόγος είναι ότι γνωρίζω Ιστορία, πράγμα που δεν συμβαίνει με τους υπόλοιπους, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων κυβερνητικών και διοικητικών στελεχών στην Ουάσιγκτον. Το ισχυρό επιχείρημα της Ελλάδος είναι η Ιστορία και πρέπει να πω ότι η Αθήνα μέχρι στιγμής δεν έχει χρησιμοποιήσει με επιτυχία το επιχείρημα αυτό».
Αυτά τα δικαιώματα της Ελλάδας λοιπόν που αναγνωρίζει ο δεδηλωμένος εχθρός της Ελλάδας Henri Kissinger η πολιτική ηγεσία της χώρας τα εκχωρεί στα Σκόπια!!!
Κλείνοντας θα ήθελα να σας εξομολογηθώ με πόνο καρδιάς για μια ακόμη φορά. Η δική μας γενιά παρέλαβε μια Ελλάδα ακέραιη και με οράματα εθνικής ολοκλήρωσης. Με τα Επτάνησα στον κορμό της χώρας. Με την Κύπρο ανεξάρτητο κράτος. Με τον ελληνισμό της διασποράς σε πλήρη άνθηση και δυναμισμό. Η δική μου η γενιά παραδίνει στα παιδιά μας μια Ελλάδα κουτσουρεμένη. Η μισή Κύπρος είναι κάτω από κατοχικό στρατό. Δίπλα μας ένα μικρό κράτος σφετερίζεται της ιστορία μας, το όνομά μας και εκδηλώνει αλυτρωτικές βλέψεις. Ο ελληνισμός της Διασποράς και τα ελληνικά πατριαρχεία συρρικνώνονται. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, χρειαζόμαστε έναν Μάγιερ, έναν Καλαποθάκη , ένα ¨Εμπρός¨, έναν Κορομηλά, έναν Ίωνα Δραγούμη.
Κυρίες και κύριοι,
το Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών “Ίων Δραγούμης” από τον περασμένο Ιανουάριο που άρχισε να δραστηριοποιείται έχει να παρουσιάσει ένα συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία, μια ημερίδα για τον Τζώρτζη Αθανασιάδη, 36 τηλεοπτικές εκπομπές, μια πλούσια ιστοσελίδα για όλους τους χρήστες και εγκαταστάσεις στη Φιλελλήνων 7 όπου και η έδρα της, στην οποία θα λειτουργεί σύντομα μουσείο και έκθεση και βιβλιοθήκη για τους επιστήμονες και μελετητές ιστορικών και κοινωνικών θεμάτων, όπου κάθε Τετάρτη γίνονται συναντήσεις ανταλλαγής απόψεων.
Το Ινστιτούτο – έμπνευση και δημιουργία του Γιώργου Καρατζαφέρη – συγκροτήθηκε και διευθύνεται από ένα εκλεκτό διοικητικό συμβούλιο με επικεφαλής τον διακεκριμένο καθηγητή Πανεπιστημίου Χρήστο Γούδη. Χωρίς πολιτική και κομματική κηδεμονία, ελεύθερο και αδέσμευτο, προσπαθεί να φέρει εις πέρας το έργο του, όπως καταγράφεται στο καταστατικό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: