Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ!

Εξοχώτατε,
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Τώρα που πέρασαν οι πρώτες εντυπώσεις – αντιδράσεις από την ομιλία σας κατά τη δεξίωση της Δημοκρατίας στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, αισθάνομαι την ανάγκη να σας κάνω κοινωνό των προβληματισμών μου. Θα ήταν περιττό να υπογραμμίσω το αυτονόητο, που είναι το εγνωσμένο πολιτικό σας κύρος το δημοκρατικό και προοδευτικό σας ήθος και οι αγώνες σας για την Πατρίδα και τη Δημοκρατία, σε καιρούς χαλεπούς και, βεβαίως, χωρίς καμία – πιστεύω – επικοινωνιακή σκοπιμότητα για να εντυπωσιάσετε σε βάρος της ουσίας!
Σήμερα, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανεξαρτήτως του ελεύθερου χαρακτήρα σας και της αντικομφορμιστικής σας συμπεριφοράς, υποχρεούσθε να τηρείτε το πρωτόκολλο, να το σέβεσθε, αλλά και να υποχρεώνετε τους άλλους να το σέβονται επίσης. Όσο στενόχωρο είναι το σμόκιν και το παπιγιόν, τα φορέσατε προσφάτως κατά την επίσκεψή σας στη Σουηδία. Και νομίζω ότι δεν μειώθηκε ούτε το δημοκρατικό σας φρόνημα, ούτε το προοδευτικό ήθος σας. Αντιθέτως! Επιβεβαιώσατε ότι ένας γνήσιος δημοκράτης δεν έχει ανάγκη να το δείχνει και να το επιβεβαιώνει με την αμφίεσή του!
Στην πρόσφατη, λοιπόν, δεξίωση για τη δημοκρατία παρατήρησα, όπως και όλοι σχεδόν οι συνέλληνες, την εντυπωσιακή και προσβλητική για την ημέρα, τον θεσμό και το πρόσωπό σας, εμφάνιση του κ. Τσίπρα, προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που προσήλθε στην εκδήλωση χωρίς γραβάτα, με μπλουτζίν, συνοδευόμενος από κάποια κυρία, από την Σιέρα Λεόνε, που δήλωσε ότι δεν είναι ούτε φίλη, ούτε σύζυγος του προέδρου και από τον Χ’’ Σωκράτη, ο οποίος μασούσε τσίχλα!!!
Θα ήταν χρήσιμο, αν δεν το παρατηρήσατε ή αν δεν σας ενημέρωσαν οι συνεργάτες σας, να ζητήσετε να δείτε τα σχετικά πλάνα από τα βίντεο της T.V. Αν το γεγονός αυτό συνέβαινε σ’οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, κύριε Πρόεδρε, οι άνδρες της ασφάλειας και της εθιμοτυπίας θα τους πετούσαν με τις κλωτσιές έξω, χωρίς αυτό να σήμαινε, ότι οι χώρες αυτές, στερούνται δημοκρατικής ευαισθησίας!
Επειδή, όμως κ. Πρόεδρε στην ομιλία σας μιλήσατε πολύ σκληρά για τους πολιτικούς χωρίς ήθος και ηθική, και επειδή προχωρήσατε σε συμβουλές και νουθεσίες θα πρέπει στο εξής, αν δεν τηρηθούν, να αντιδράσετε ακαριαίως, ανεξαρτήτως αρμοδιοτήτων, αφού το αξίωμά σας και η αγάπη του Λαού σας οπλίζουν ηθικά και πολιτικά περισσότερο από κάθε αρμοδιότητα. Πρωτίστως, όμως, κύριε Πρόεδρε, θα πρέπει εσείς να δώσετε το παράδειγμα, ότι προασπίζεστε τα όσα εξαγγέλλετε.
Η άγνωστη αυτή αλλοδαπή, που σας την έφεραν στο Προεδρικό Μέγαρο ανάμεσα στους επισήμους, αντήλλαξε χειραψία, συνομίλησε μαζί σας και έκανε δηλώσεις στην T.V., εκφράζοντας τις απόψεις της και διεκδικώντας την επίλυση των αιτημάτων της! Με ποιο δικαίωμα, όμως, κύριε Πρόεδρε; Και δεν αναφέρομαι στη συμπάθεια και τη φιλανθρωπία προς όλους τους χειμαζόμενους λαθρομετανάστες που εισέρρευσαν στη χώρα μας και χρειάζονται τη βοήθειά μας. Αναφέρομαι στο πρωτόκολλο της Προεδρίας και στη νομιμότητα. Εδώ οι άνθρωποί σας απέκλεισαν φέτος και δεν προσκάλεσαν τον επίτιμο ΓΕΕΘΑ στρατηγό Γιάννη Βερυβάκη και επέτρεψαν την είσοδο σε μία αλλοδαπή; Και ποιος την κάλεσε στην χώρα μας, ώστε να διεκδικεί σήμερα αξιώσεις; Είναι νόμιμη πολίτης; Κι αν όχι, πώς εσείς, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συναγελάζεσθε μαζί της, όταν τα αρμόδια όργανα της δικής σας Πολιτείας, είτε δεν της δίνουν άδεια παραμονής, είτε δεν της παραχωρούν την ελληνική ιθαγένεια, είτε σ’ακραία περίπτωση την εκδιώκουν από τη χώρα; Ποιος νόμος σας το επιτρέπει αυτό, όσο ευγενής, φιλάνθρωπος και φιλόξενος άνθρωπος είσθε; Κι εμείς τα ίδια πιστεύουμε και το ίδιο αντικομφορμιστές είμαστε και το ίδιο φιλόξενοι. Αλλά ο Νόμος είναι Νόμος και το Πρωτόκολλο – Πρωτόκολλο! Αν συνεχισθεί αυτή η ελευθεριότητα, φοβάμαι κύριε Πρόεδρε, του χρόνου θα έρθουν στη Δεξίωση με τα σώβρακα ή με μαγιό!!!
Κλείνοντας την επιστολή μου αυτή, κ. Πρόεδρε, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η 24η Ιουλίου είναι μέρα αποφράς! Είναι ημέρα και επέτειος θλιβερή, γιατί χάσαμε την μισή Κύπρο. Έχουμε 25.000 αγνοούμενους. Έχουμε χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, που η Πολιτεία δεν τους τίμησε – ανεξαρτήτως αν οδηγήθηκαν στη σφαγή από την προδοσία ορισμένων εφιαλτών! Είναι σαν την τραγωδία της Μικρασίας. Είναι σαν την 29η Μαΐου, που έπεσε η Βασιλεύουσα. Και τέτοιες μέρες, κύριε Πρόεδρε, δεν τις θυμόμαστε με δεξιώσεις και πανηγύρια, ούτε με την τσίχλα του κ. Χ’’Σωκράτη! Είναι μέρος πένθους και εθνικής περισυλλογής και όχι πασαρέλα της κακόγουστης εμφανισιακά συνάξεως! Εκτός αν γιορτάζετε την επιστροφή των πολιτικών και της πολιτικής στη χώρα, μετά την πτώση της Δικτατορίας, των πολιτικών που είναι υπεύθυνοι για την απώλεια του 35% της Κύπρου, αφού για το πρώτο 3% είναι υπόλογοι οι δικτάτορες. Όμως, στην ομιλία σας, δεν άκουσα έναν καλό λόγο για τους πολιτικούς, ούτε βεβαίως τους πλέξατε το εγκώμιο για την περιφανή νίκη τους στην Κύπρο!
Με κάθε τιμή,
Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: