Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Του Βαγγέλη Παπαδόπουλου:


ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ
ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ


Έξω είναι όλοι οι άλλοι
και μέσα ο Μιχαλόπουλος

“Κράτη δίχως Δικαιοσύνη
είναι συμμορίες ληστών”

Δεν υπάρχουν κατηγορούμενοι
δύο ταχυτήτων. Η επιείκεια
πρέπει να αφορά όλους...


Κύριε Χατζηγάκη και κύριε Σανιδά, έχετε το λόγο...


Όταν διακόπηκε η συνεργασία Σημίτη – Τσουκάτου, ρωτούσα δημοσίως από την τηλεοπτική μου εκπομπή και από τις εφημερίδες όπου αρθρογραφούσα, ποια ήταν η αιτία της διακοπής. Είχε παραιτηθεί ο κ. Τσουκάτος από το Μέγαρο Μαξίμου και γιατί; Ή τον απέπεμψε ο κ. Σημίτης και γιατί; Όπως αντιλαμβάνεστε, ουδείς καταδέχτηκε ν’απαντήσει. Ούτε ο κ. Σημίτης, ως πρωθυπουργός, ούτε βεβαίως ο «στρατηγός του» κ. Τσουκάτος! Ήταν καθεστώς! Και είναι χρήσιμο να φέρουμε στη μνήμη μας την περίοδο ηγεμονίας τους.
Ο κ. Σημίτης “έχτιζε” την Ελλάδα κι’ έδινε τα μεγάλα έργα στους βαρόνους του τόπου, έργα, τουλάχιστον της Ολυμπιάδας, που κόστισαν τρεις φορές επί πλέον! Συνομιλητής τακτικός ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης! Στάζι, “Siemens”, ΟΤΕ, προμήθειες κ.α. Ήταν τότε που ο Καραμανλής μιλούσε για τον “αρχιερέα της διαφθοράς” και μπλόκαρε στη Βουλή τη σύμβαση για τους κουλοχέρηδες – υποσχόμενος τιμωρία των “νταβατζήδων”…
Ήταν τότε, που σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, ο κ. Τσουκάτος μπαινόβγαινε στα κότερα, γλεντούσε στη Μύκονο και οι χρηματιστηριακές επιδόσεις έκαναν την κ. Πόπη Τσουκάτου να κυκλοφορεί ως μανεκέν στις συγκεντρώσεις των κοσμικών, τραβώντας την προσοχή των ΜΜΕ και των εφημερίδων.
Ήταν η εποχή που ο έτερος Καππαδόκης, ο κ. Πανταγιάς, είχε συντάξει μαύρες λίστες δημοσιογράφων και με τον ΟΠΕΚ διοργάνωνε ακριβές και γκλαμουράτες δεξιώσεις στον Πειραιά για να σώσει την Ελλάδα! Θυμάσθε πώς και γιατί αποπέμφθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου; Ποιος Εισαγγελέας κ. Χατζηγάκη ασχολήθηκε με την υπόθεση εκείνη;
Χρειάσθηκαν τουλάχιστον 5-6 χρόνια για να μάθω και να πάρω κάποια σχετική απάντηση στα ερωτήματά μου, τουλάχιστον για τον κ. Τσουκάτο: Ομολόγησε δημοσίως, ότι πήρε μαύρα χρήματα από τη SIEMENS και τα έδωσε στο ΠΑΣΟΚ! Και ο κ. Τσουκάτος κ. Χατζηγάκη είναι έξω! Έξω είναι και ο κ. Πανταγιάς! Και δεν είναι μόνον αυτοί! Είναι και άλλοι που δείχνουν τον κ. Σημίτη, τον Πρωθυπουργό της ντροπής των Ιμίων, και των μεγάλων οικονομικών σκανδάλων, ο οποίος σε αντιπερασπισμό οδήγησε τον Μιχαλόπουλο στη φυλακή μετά από “δίκη που είχε σωρεία νομικών λαθών”, όπως δήλωσε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ανδρέας Ζύγουρας!
Όμως το καθεστώς Σημίτη διαδέχθηκε η Κυβέρνηση που θα έθετε τέρμα στην κλοπή, τη ρεμούλα και τη διαφθορά! Γελαστήκαμε όλοι. Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Αν ακούτε και διαβάζετε τα όσα ιστορούν ο Μάκης και ο Θέμος και τα όσα αποκαλύπτονται για το μαύρο χρήμα, τότε ο Μιχαλόπουλος είναι αρσακειάς! Και να’ταν μόνον η SIEMENS!
Θυμάσθε τους “κουμπάρους” που οδηγήθηκαν στη φυλακή με χειροπέδες και τον γραμματέα της Ν.Δ. κ. Ζαγορίτη να κομπάζει για την ηρωική πράξη της Δικαιοσύνης και το κράτος Δικαίου του Κ. Καραμανλή; Οι “κουμπάροι” λοιπόν είναι σήμερα εκτός φυλακής! Είναι έξω!
Θυμάσθε τους υπόδικους της “ΔΕΚΑ” που προφυλακίσθηκαν θεαματικά; Είναι έξω!
Θυμάσθε τους πρωταγωνιστές του παραδικαστικού κυκλώματος, που τότε συντάραξαν την κοινή γνώμη; Σήμερα, οι περισσότεροι είναι έξω!
Θυμάσθε το μέγα θέμα των Πακιστανών; Η υπόθεση πήγε στο αρχείο! Όλοι είναι έξω!
Θυμάσθε την υπόθεση των υποκλοπών ακόμη και των τηλεφώνων του Πρωθυπουργού και την εντυπωσιακή εμφάνιση του κ. Κορωνιά της VODAFONE στη Βουλή; Η υπόθεση ξεχάστηκε και όλοι ζουν και βασιλεύουν! Όλοι είναι έξω!
Θυμάσθε το σκάνδαλο των ομολόγων; Η υπόθεση σχεδόν κουκουλώθηκε και όλοι πλην ενός, είναι έξω!
Θυμάσθε την υπόθεση του Χρήστου Ζαχόπουλου που συγκλόνισε την Ελλάδα; Η υπόθεση βαδίζει προς κουκούλωμα, ο Ζαχόπουλος ζωντανός και ελεύθερος ζει σήμερα στην Θεσσαλονίκη και είναι έξω! Η πέτρα του σκανδάλου, η κα. Εύη Τσέκου μόλις προχθές αποφυλακίσθηκε και είναι έξω! Οι δικηγόροι και ο φίλος της κας Τσέκου εργασιολόγος κ. Νικολιτσόπουλος είναι και αυτός έξω!
Θα γέμιζε ολόκληρη η εφημερίδα αν συνέχιζα να παραθέτω ονόματα και υποθέσεις! Και το συμπέρασμα που βγαίνει από την κατάσταση αυτή, είναι το γεγονός, πως ανεξαρτήτως της ουσίας των υποθέσεων και της ενοχής ή όχι των κατηγορουμένων ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ... Και δεν είναι μόνον όσα ονόματα είδαν το φως της δημοσιότητας. Είναι και πολλές άλλες καραμπινάτες περιπτώσεις που καμουφλάρονται και σέρνονται για να μην εκτεθούν μεγάλα ονόματα της καλής λεγόμενης κοινωνίας. Που βρίσκεται π.χ. η υπόθεση της Αξωνής; Και ο μεν Γιάννης Σταμούλης πέθανε νωρίς! Οι άλλοι; Οι άλλοι ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ! ΟΛΟΙ....
Και βεβαίως κανείς δεν είναι υπέρ μιας σκληρής και άτεγκτης Δικαιοσύνης. Χρειάζεται ήπια στάση, νηφάλια, και πνεύμα επιεικείας! Ναι. Επιείκεια όμως προς όλους! Δεν είναι δυνατόν το ευεργέτημα αυτό να το απολαμβάνουν όλοι, πλην ενός! Είναι ΑΔΙΚΗ μεταχείριση κατηγορούμενων και ενόχων. Το πνεύμα της επιείκειας πρέπει να αφορά όλους για να είναι ΔΙΚΑΙΟ... όχι ορισμένους! Όταν λοιπόν, ΟΛΟΙ είναι ΕΞΩ, είναι ΑΔΙΚΙΑ να είναι ΜΕΣΑΜιχαλόπουλος!!!
Υποστήριξα και άλλη φορά, ότι ο Μιχαλόπουλος βολεύει το σύστημα και είναι το ΑΛΛΟΘΙ της Δικαιοσύνης. Και πολλοί αναφέρουν την περίπτωσή του, αυτάρεσκα, για να γλυτώσουν από τις τύψεις να πείσουν και να πεισθούν ότι έκαναν το καθήκον τους! Αμ, δε... Όσο ο Μιχαλόπουλος είναι ΜΕΣΑ τόσο περισσότερο εκτίθεται η Δικαιοσύνη. Γιατί ο Λαός με το αισθητήριό του αντιλαμβάνεται πως ακόμα και μεταξύ των ενόχων γίνονται διακρίσεις από το ΣΥΣΤΗΜΑ και από πρόσωπα που, προφανώς, είναι πάνω από τη Δικαιοσύνη!
Το φαινόμενο όμως αυτό εκθέτει, ευθέως και τους καθύλην αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς και την ηγεσία τους και τον υπουργό Δικαιοσύνης με απρόβλεπτες επιπτώσεις στο θεσμό της Δικαιοσύνης. Και εξηγούμαι:
- Όταν ο Θέμος Αναστασιάδης ζητεί αρχικώς την εξαίρεση του ανακριτή του και εν συνεχεία τον μηνύει!
- Όταν ο πανίσχυρος άνθρωπος της SIEMENS κ. Χριστοφοράκος δηλώνει ότι δεν μπορεί συνέχεια να πηγαίνει στον ανακριτή, αλλά όποτε αυτός κρίνει αναγκαίο!
- Όταν όλα τα δικόγραφα, ενώ είναι απόρρητα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας χωρίς να τιμωρείται κανείς, ΤΟΤΕ δεν μπορεί να εξαντλείται το γράμμα και το πνεύμα αυστηρότητας ΜΟΝΟΝ στην υπόθεση του ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ.
Κύριε Σανιδά, κύριε Χατζηγάκη, ο Αυγουστίνος της αρχαιότητας προφήτευε, ότι «Κράτη χωρίς Δικαιοσύνη, είναι συμμορίες ληστών» και ο Γέρος της Δημοκρατίας Γ. Παπανδρέου έλεγε πως «Όταν σε μια χώρα δεν υπάρχει Δικαιοσύνη, τότε δεν υπάρχει Δημοκρατία». Μήπως είναι έτσι; Κάντε μας να μη το πιστεύουμε....

Δεν υπάρχουν σχόλια: