Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

Τιμητές του Δημοσίου Βίου: Τα λαμόγια της δημοσιογραφίας

21/04/08
Τιμητές του Δημόσιου Βίου
Τα λαμόγια της δημοσιογραφίας


Του Βαγγέλη Παπαδόπουλου

Και σαφώς έχουμε και εμείς στο συνάφι μας λαμόγια. Δεν είναι μόνο οι γιατροί με τα φακελάκια ούτε μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι δικηγόροι, οι παπάδες και οι πολιτικοί που με τις μίζες τους σε λίγα χρόνια θα τσιμεντοποιήσουν το Αιγαίο Πέλαγος και θα το κάνουν πλατεία μπετόν – αρμέ! Έχουμε και εμείς τα δικά μας μπουμπούκια. Υπήρχαν ανέκαθεν. Όλες τις εποχές. Όχι όμως σε τέτοιο αριθμό, μέγεθος και ποσότητα. Η σοδειά των τελευταίων ετών είναι μεγάλη. Είναι τα δημοσιογραφικά άνθη του κακού που και επί ΠΑΣΟΚ και επί Νέας Δημοκρατίας πολλαπλασιάστηκαν, όπως τα σαπρόφυτα στο βούρκο της σήψης και της διαφθοράς της ελληνικής κοινωνίας.
Προσφάτως ο πρόεδρος του “Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού” Γιώργος Καρατζαφέρης ανέδειξε το θέμα στη Βουλή χαρακτηρίζοντας τα άτομα αυτά ως μισθοφόρους της ενημέρωσης. Και βεβαίως, αν το πρόβλημα ήταν μόνο οικονομικό, ποσώς θα μας ενδιέφερε. Το ίδιο κάνουν και οι πόρνες στη Λ. Συγγρού ή όπου αλλού κάνουν πιάτσα. Κατά τη γνώμη μας είναι κυρίως πρόβλημα ηθικό και πολιτικό διότι φτάσαμε στο σημείο τα λαμόγια της δημοσιογραφίας να είναι τιμητές του δημόσιου βίου.
Από τις μικροπολιτικές τους στήλες στον Τύπο και από τις εκπομπές τους στα ΜΜΕ οριοθετούν με προσωπικά κριτήρια την κλίμακα των αξιών. Δικάζουν και καταδικάζουν, χαρακτηρίζουν και κατηγοριοποιούν τους πολίτες σε δημοκράτες και ακραίους, σε προοδευτικούς και φασίστες σε καθαρούς και σε μιάσματα. Άντε μετά να εκφέρεις γνώμη... Ή θα σε διακόψουν ή θα σε προπηλακίσουν ή θα σε στοχοποιήσουν ή θα σε μετατρέψουν σε φυτό μιας γλάστρας. Ο μόνος τρόπος για να διασωθείς είναι ή να συμφωνήσεις μαζί τους, είτε να αρπαχθείς και να φτάσεις στο δικό τους επίπεδο ευτέλειας.
Απαντώντας στον Γιώργο Καρατζαφέρη ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε, ότι δε γνωρίζει φαινόμενα μισθοφόρων και αν υπάρχουν – είπε - τα καταδικάζει. Είναι ποτέ δυνατόν ένας Πρωθυπουργός να αγνοεί; Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής στις 7:00 κάθε πρωί ήλεγχε τον υφυπουργό Παιδείας Γιάννη Βαρβιτσιώτη γιατί καθυστερούσε η αποπεράτωση κάποιου δημοτικού σχολείου ή ρωτούσε καταγγελτικά τον uφυπουργό Εμπορίου Γιώργο Παναγιωτόπουλο γιατί ξέφυγε η τιμή της ντομάτας κατά δύο δεκάρες παραπάνω. Πως τα ήξερε εκείνος; Δεν γνωρίζει ο σημερινός Πρωθυπουργός, ότι στην ΕΡΤ έχουν διοριστεί πάνω από 50 σύμβουλοι με μισθούς από 5.000€ έως 10.000€; Τι στο διάολο κάνουν αυτοί οι κηφήνες και πληρώνονται με αυτά τα ποσά, όταν οι νέοι μας βιώνουν την ανεργία και αν δουλεύουν είναι συντάκτες και ρεπόρτερς των 800€ ή 1.000€; Και για πιο συναίσθημα δικαιοσύνης και αξιοκρατίας μπορούν να πιστέψουν οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι που τιμούν το επάγγελμα; Την ίδια στιγμή φτάσαμε στο τραγικό σημείο να μαθαίνουμε για δημοσιογράφους που τους έδωσαν επιταγές ύψους πολλών εκατομμυρίων αλλά δεν τις πήραν ή όταν τις πήραν δεν τις εξαργύρωσαν. Και για άλλους που εκβίαζαν με DVD που εκόμιζαν. Και για άλλους που είδαν ένοχο δημοσιογραφικό υλικό που δεν πρόφτασαν να το ελέγξουν!!! Και για άλλους που δουλεύουν στην ΕΡΤ, σε κρατικά γραφεία Τύπου στο ραδιόφωνο του Δήμου Αθηναίων και δεν έχει τέλος.
Το θέμα αυτό ήρθε και πριν λίγα χρόνια στην επικαιρότητα και ο υπουργός Τύπου, όπως και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ είχαν υποσχεθεί να δώσουν τις καταστάσεις των ατόμων αυτών στην δημοσιότητα. Ασφαλώς δεν έγινε τίποτα. Υπάρχει μήπως ελπίδα σήμερα; ¨ΟΧΙ. Μας αρκεί που ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος είναι στην φυλακή και τα λαμόγια της δημοσιογραφίας εξακολουθούν να δικάζουν και να καταδικάζουν να τα οικονομάνε και να φλυαρούν απαξιώνοντας όσους ακόμη αντέχουν να εκφράζουν δημόσια την γνώμη τους. Αυτή είναι η ξεφτίλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: