Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

Σημερινή. ΝΕΤ

Η ανατρεπτική θεωρία για τον Τούρκο πρωθυπουργό.

Έλληνας Πόντιος από την Τραπεζούντα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν; Αυτό τουλάχιστον αναφέρει στο... νέο του βιβλίο ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Παπαδόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε με τον Τούρκο πρωθυπουργό, όπως γράφουν τα parapolitika.gr

"Ιδανική μέθοδος διδασκαλίας άνευ διδασκάλου για όσους θέλουν να αναδειχθούν πολιτικοί ηγέτες είναι η βιογραφία του Τούρκου Πρωθυπουργού, με τίτλο το όνομά του, " Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν" αναφέρει χαρακτηριστικά μέσα στο βιβλίο.

Το βιλίο απαντά σε μερικά ερωτήματα όπως το "Ποιος είναι ο Ερντογάν; Που γεννήθηκε; Είναι Πόντιος; Πόσο καλά είναι στην υγεία του; Πώς αναδείχθηκε ηγέτης, πώς νίκησε τους αντιπάλους του; Πόσο κινδυνεύει από το βαθύ κεμαλικό κράτος; Τί θα κάνει με τους Κούρδους και τη Συρία; Γιατί "πάγωσε" η έως τώρα ελληνοτουρκική συνεργασία;"

Για να φέρει εις πέρας το απαιτητικό έργο του, ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος συναντήθηκε με τον Ερντογάν στο Αφιόν, επισκέφθηκε τον τόπο καταγωγής του και μίλησε με οικείους και συγγενείς του.Περπάτησε στη γειτονιά όπου μεγάλωσε, πήγε στο γήπεδο όπου έμαθε μπάλα, εκεί όπου σπούδασε, εκεί όπου ερωτεύτηκε τη σύζυγό του κι εκεί από όπου ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα. Για την προσωπικότητα του Ερντογάν μιλούν Έλληνες και ξένοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, διανοούμενοι, επιχειρηματίες, τραπεζίτες και φοιτητές αλλά και απλοί πολίτες".

Όπως αναφέρει μάλιστα στο ιδιαίτερα ενδιαφέρον απόσπασμα, παρόλο που ο ίδιος δεν το παραδέχεται επίσημα για πολιτικούς λόγους, η καταγωγή του προέρχεται από την Ποταμιά κοντά στην πόλη Rize, πολύ κοντά στην Τραπεζούντα....

agioritikovima.gr