Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Η Ναυμαχία του Ναυαρίνου

Σαραντατρία χρόνια από την επιβολή της δικτατορίας της 21ης Απριλίου του 1967, επιβλήθηκε στη χώρα μας η χούντα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και σαν σήμερα έμπαιναν στην Αθήνα τα πρώτα στρατεύματα κατοχής. Και ενώ την 21η Απριλίου του 1967 τα τανκς περικύκλωσαν τη Βουλή και το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια» στην τωρινή χούντα οι οπαδοί του ΠΑΜΕ – ΚΚΕ «αιχμαλώτισαν» το ξενοδοχείο και τα λιμάνια της χώρας με αποτέλεσμα οι τουρίστες να μην έχουν πρόσβαση στην Ελλάδα. Η τωρινή χούντα έχει την εξής ιδιομορφία: Οι μεν διεθνείς και εγχώριοι τοκογλύφοι πίνουν το αίμα του λαού, οι δε οπαδοί του ΚΚΕ εξουσιάζουν το Κράτος, δηλώνοντας ανυπακοή στους νόμους και επιβάλλοντας τη θέλησή τους στην πλειοψηφία!!! Είναι οδυνηρό για όλους να ισχυριζόμαστε, ότι ζούμε σε ένα ισχυρό δημοκρατικό πολίτευμα, όταν ουσιαστικώς, οι μεν κλέφτες του δημόσιου χρήματος δεν τιμωρούνται και δεν φυλακίζονται γιατί καλύπτονται από τον νόμο «περί ευθύνης υπουργών», οι δε κομμουνιστές αρνούνται οποιοδήποτε έλεγχο από το επίσημο κράτος στα οικονομικά τους. Τριανταέξι χρόνια από την Μεταπολίτευση η ανεξέλεγκτη πολιτική ηγεσία της χώρας οδήγησε την Ελλάδα στον εκφυλισμό και την υποδούλωσε στην οικονομική χούντα των Μεγάλων Δυνάμεων.
Έχω γράψει πάρα πολλές φορές, ότι ο αγώνας των ηρώων της Επανάστασης του 1821 πήγε χαμένος γιατί ενώ αποτινάξαμε τον τουρκικό ζυγό, ύστερα από λίγα χρόνια μας υποδούλωσαν οι Μεγάλες Δυνάμεις. Έτσι, την τουρκική κατοχή διαδέχθηκε ένα κράτος, που οικοδομήθηκε στα μέτρα της Δύσης και ιδιαιτέρως των Βαυαρών, ξένο προς την ελληνική πραγματικότητα και το ήθος των Ελλήνων, κράτος που υπήρξε πάντοτε εχθρικό προς το λαό γιατί ουσιαστικώς ήταν ο δεσμώτης και επιτηρητής των Φράγκων. Η μόνη που προσαρμόστηκε στα νέα δεσμά, ακριβώς όπως έγινε και στη Ρωμαιοκρατία, ήταν η ελίτ της εποχής που σπούδαζε στην Εσπερία και διοχέτευε στην ελληνική κοινωνία, ως μεταπράτης, τα συμφέροντα, τα ήθη, τα έθιμα και τον τρόπο ζωής των σαλονιών του Δυτικού πολιτισμού.
Η πρώτη πτώχευση έρχεται νωρίτερα από την δημιουργία του ελληνικού κράτους καθώς το 1827 δηλώνεται αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων που έδωσαν οι αγγλικές τράπεζες το 1821 με ονομαστικά δάνεια στους επαναστάτες, 2.8000 χιλιάδες λιρών της εποχής, εκ των οποίων μόνο το 20% έφτασε στο σκοπό του. Πολλοί ιστορικοί και ερευνητές ισχυρίζονται, ότι εκείνη η πτώχευση συνδέεται με την Ναυμαχία του Ναυαρίνου, ύστερα από μυστική συμφωνία των Μεγάλων Δυνάμεων, μόνο και μόνο για να διασώσουν την ελληνική επανάσταση, να δημιουργήσουν Κράτος και για να μπορέσουν να εισπράξουν τα δάνεια. Πράγματι, τα εισέπραξαν, με το παραπάνω και ανάγκασαν την Ελλάδα να πτωχεύσει για δεύτερη φορά το 1843. Το Λονδίνο και το Παρίσι αρνήθηκαν να δανείσουν στο Ρωσόφιλο Ιωάννη Καποδίστρια ο οποίος για να δημιουργήσει το Κράτος, έβαλε χρήματα από την προσωπική του περιουσία και τύπωσε τα πρώτα ακάλυπτα ελληνικά χαρτονομίσματα. Όπως γράφει ο Άγγελος Αγγελόπουλος στο έργο του «Δημόσιο χρέος της Ελλάδος» οι Μεγάλες Δυνάμεις δάνεισαν αργότερα στον Όθωνα 60 εκατομμύρια φράγκα από τα οποία τα 33 εκατ. πήγαν για την αποπληρωμή των «δανείων της ανεξαρτησίας». «12,5 εκατομμύρια δια την εξαγοράν από μέρους της Τουρκίας των επαρχιών Αττικής, Ευβοίας και μέρους της Φθιώτιδος και 7,5 εκατομμύρια δια την συντήρησην των Βαυαρικών στρατών». Όταν, λοιπόν, σήμερα ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναφέρεται στην εκχώρηση της ελληνικής κυριαρχίας είναι απολύτως ειλικρινής. Η χώρα μας προόδευε ή επεκτείνονταν ανάλογα με τα συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων. Όταν μας το επέτρεπαν μεγάλωνε η Ελλάδα και όταν μας το απαγόρευαν μίκραινε. Αυτές άλλαζαν και αλλάζουν τον χάρτη της χώρας μας. Τότε η Ελλάδα αγόραζε και η Οθωμανική αυτοκρατορία πουλούσε για να είναι οι Διεθνείς τραπεζίτες ευτυχείς. Σήμερα η Ελλάδα πουλάει και άλλοι αγοράζουν. Το θέμα είναι τι κάνουν, πώς σκέπτονται και πώς ενεργούν οι ηγέτες της χώρας μας.

1 σχόλιο:

Ioanna Mastora είπε...

Έχουμε ανάγκη ελεύθερες φωνές, φωνές με ήθος και παρρησία, όπως αυτή του Βαγγέλη Παπαδόπουλου για να θυμόμαστε ότι αυτός ο τόπος βγάζει κι ανθρώπους που εκτός από μπόϊ έχουν κι ανάστημα!

Τιμή σε εκείνους που στη ζωή τους όρισαν και φυλάγουν ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ, ποτε απ' το χρέος μη κινούντες. δίκαιοι και ίσιοι σε όλες τους τις πράξεις.......Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν) πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος κι οι Μήδοι επιτέλους θα διαβούνε.