Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 05-08-09

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος «ξαναχτύπησε». Έκοψε ακόμα ένα ηλικιωμένο δέντρο στη Γαρυττού 35 αφού λίγους μήνες πριν είχε κόψει ένα ακόμα στη Γαρυττού 33. Αντί να προστατεύει δηλαδή το πράσινο, αντί να φυτεύει καινούργια δέντρα, κόβει τα υπάρχοντα.
Την πρώτη φορά ισχυρίστηκε ότι είναι αίτημα των κατοίκων διότι σκέπτεται να κάνει διαπλάτηση του δρόμου. Αυτή την φορά υπήρξε περισσότερο πρωτότυπος. Την παραμονή του κοψίματος του δέντρου τοιχοκόλλησε στο δρόμο ανακοινώσεις με τις οποίες παρακαλούσε τους κατοίκους να μην παρκάρουν στο πεζοδρόμιο γιατί την επομένη ο δήμος Χαλανδρίου θα προχωρούσε σε κλάδεμα των δέντρων!!!
Έτσι όλοι μας, οι γεωπόνοι, οι φίλοι του περιβάλλοντος, οι άνθρωποι που ασχολούνται με το πράσινο έμαθαν από τον κ. Δήμαρχο ότι το κλάδεμα των δέντρων γίνεται, κατακαλόκαιρο… στις 3 Αυγούστου!!!
Είναι θλιβερό τη στιγμή που οι κάτοικοι ζητούν να μετατραπεί η οδός Γαρυττού σε οδό ήπιας κυκλοφορίας ώστε να έχουν ποιότητα ζωής, λιγότερα καυσαέρια, ελεύθερα πεζοδρόμια, περισσότερο πράσινο και λιγότερο θόρυβο ο κ. Ζαφειρόπουλος επιθυμεί προφανώς να φαρδύνει τον δρόμο κόβοντας δέντρα και πολλαπλασιάζοντας την κίνηση των οχημάτων, μετατρέποντας την οδό Γαρυττού σε κόλαση.


Βαγγέλης Παπαδόπουλος
Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθηνών