Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2008

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ
«ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ» Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ


Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας με την απόφασή του να χαρακτηρίσει αντισυνταγματική την απαγόρευση του καπνίσματος, δικαιώνει πανηγυρικά τις απόψεις μας και τον αγώνα που κάνουμε για να μην εφαρμοστεί το μέτρο αυτό και στην Ελλάδα.
Όσοι πιστεύετε ότι το μέτρο της απαγόρευσης του καπνίσματος είναι ρατσιστικό και αθέμιτο συνταχτείτε μαζί μας στο κίνημα ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ.
Η σχετική είδηση έχει ως εξής:
Η απαγόρευση του καπνίσματος στα μικρά μπαρ είναι αντισυνταγματική καθώς δίνει στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις αθέμιτο πλεονέκτημα, έκρινε το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας. Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο, με έδρα την Καρλσρούη, δικαίωσε τους ιδιοκτήτες δύο μικρών μπαρ του Βερολίνου και μιας ντίσκο στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η απαγόρευση θέτει τις επιχειρήσεις τους σε κίνδυνο.
Όπως αναφέρει το Reuters, ο πρόεδρος του δικαστηρίου δήλωσε ότι η νομοθεσία θα πρέπει να αλλάξει έως τα τέλη του 2009. Μέχρι τότε, το κάπνισμα θα πρέπει να επιτραπεί σε μπαρ και εστιατόρια εμβαδού μικρότερου των 75 τετραγωνικών μέτρων στα οποία δεν υπάρχει ξεχωριστός χώρος για καπνιστές.Η απαγόρευση θα πρέπει επίσης να ανακληθεί για τις ντίσκο που επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε ενήλικες.Δεδομένου ότι τα περισσότερα γερμανικά κρατίδια εφαρμόζουν μέτρα κατά του καπνίσματος παρόμοια με αυτά που εφαρμόζονται στο Βερολίνο και τη Βάδη-Βυρτεμβέργη, η απόφαση του δικαστηρίου δημιουργεί προηγούμενο για προσφυγές και σε άλλα κρατίδιαΗ απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς κοινόχρηστους χώρους εφαρμόζεται στα περισσότερα από τα 16 κρατίδια της Γερμανίας από τις αρχές του έτους.Περίπου το ένα τρίτο των Γερμανών επιμένει να καπνίζει, μια συνήθεια που έγινε δημοφιλής ως ένδειξη ελευθερίας μετά τα αντικαπνιστικά μέτρα των Ναζί τη δεκαετία του 1930.

Δεν υπάρχουν σχόλια: