Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Δ.Τ. - ΔΗΛΩΣΕΙΣ Β.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Αθήνα, 03-12-07
Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθηνών & επικεφαλής του συνδυασμού ΥΠΕΡ ΛΑΟΥ Βαγγέλης Παπαδόπουλος δήλωσε τα εξής:
H Κυβέρνηση δια του υπουργού κ. Παυλόπουλου, επιχειρεί ακόμα μια «μεταρρύθμιση» στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, επιτείνοντας τη σύγχυση και το χάος όπως σε όλους τους τομείς, όπου επιχείρησε να το πράξει ως τώρα.
Αντί λοιπόν η Κυβέρνηση να δώσει τους πόρους που απαιτούνται, το ανάλογο προσωπικό και όλες τις αρμοδιότητες στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, για να λειτουργήσει αυτόνομα και ολοκληρωμένα, ώστε να δούμε στην πράξη, αν ο θεσμός πέτυχε ή όχι, προσφεύγει σε έναν νέο «Καποδίστρια» χωρίς τοπικά δημοψηφίσματα, που επιβάλλει το άρθρο 5 του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας, ο οποίος κυρώθηκε με το νόμο 1850/89 και το οποίο έχει εξαιρεθεί. Μήπως η νέα «μεταρρύθμιση» θα κληρονομήσει το σημερινό χάος αρμοδιοτήτων μεταξύ της κεντρικής εξουσίας και της αυτοδιοίκησης;
Αυτονόητα λοιπόν προκύπτει το συμπέρασμα, ότι οποιαδήποτε νέα μορφή πάρει ο β’ βαθμός αυτοδιοίκησης, θα είναι ημιτελής, όπως τώρα είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Ακόμα και αν επιτευχθεί η οργάνωση στην κορυφή μιας αιρετής Περιφέρειας σ’ ένα νέο σχήμα με λιγότερες νομαρχιακές – περιφερειακές μονάδες, είναι δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο, να προβλέψουμε από τώρα τι θα γίνει με τις υπηρεσίες και το προσωπικό στη βάση.
Ο κ. Παυλόπουλος εξέθεσε τον Πρωθυπουργό με τον «βασικό μέτοχο». Τον εξέθεσε με τις πυρκαγιές. Ας μη τον εκθέσει για μια ακόμα φορά με τα όσα σκέφτεται να κάνει στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ενόψει του συνεδρίου της ΕΝΑΕ που θα γίνει στις 6 Δεκεμβρίου στη Δράμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: