Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

ΕΛΛΕΙΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΈΛΛΕΙΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Παρόλο που η Νομαρχία Πειραιά και ο Νομάρχης Γιάννης Μίχας βρίσκονται στο επίκεντρο της δημοσιότητας για λόγους επικοινωνιακούς εντούτοις στη Νομαρχία Πειραιά υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι ενώ στη Νομαρχία Αθηνών και σε άλλες Νομαρχίες οι παρατηρητές των συνδυασμών που συμμετέχουν στις νομαρχιακές επιτροπές έχουν λόγο και άποψη χωρίς δικαίωμα ψήφου στη Νομαρχία Πειραιά δεν έχουνε λόγο. Τους απαγορεύουν να μιλούν και να εκφράζουν την άποψη του συνδυασμού τους και τους επιτρέπουν μόνο να παρίστανται!!! Αξίζει ακόμα να αναφερθεί ότι ενώ αρχικά ο Νομάρχης κ. Μίχας υποσχέθηκε συνεργασία και προώθηση προτάσεων που του υποβάλλαμε δυστυχώς ως τώρα δεν έκανε τίποτε.
Πρώτον, δεν προώθησε την πρότασή μας για φεστιβάλ Μεσογειακής διατροφής. Δεύτερον, δεν προώθησε την πρότασή μας για ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της Σαλαμίνας. Τρίτον, δεν ενίσχυσε τη Μητρόπολη Πειραιά για την συντήρηση των σπουδαίων ιστορικών ναών της πόλης και δεν ενίσχυσε την Μητρόπολη για τη στέγη φοιτητών.
Ακόμα και σε μικρά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των γραφείων του συνδυασμού μας δεν μας χορήγησε ένα φοριαμό και δυο τρία επιπλάκια για την λειτουργία του γραφείου μας.
Ελπίζουμε στο προσεχές μέλλον ο Νομάρχης Πειραιά να αναθεωρήσει την πολιτική του και να θελήσει να έχει την ανάλογη συνεργασία όπως συμβαίνει στη Νομαρχία Αθηνών για το κοινό καλό που αφορά το νομό του Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: