Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

NONPAPERNEWS
Επαληθεύτηκαν οι πέντε προβλέψεις για τον Ταγίπ Ερντογκάν και τη στρατηγική της Τουρκίας στη βιογραφία-ντοκουμέντο από τον Β. Παπαδόπουλο. Η Προεδρία του, Κούρδοι- Οτσαλάν, Ισραήλ, πετρέλαια Κύπρου, σχέσεις με ΗΠΑ. Κύριο
Γράφτηκε από τον  NonPaperNews
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 19:04

Εξαντλήθηκε η πρώτη έκδοση από 3.000 αντίτυπα. Σήμερα νέα παρουσίαση στο Παλαιό Φάληρο.
Άρχισαν να επιβεβαιώνονται οι αποκλειστικές πληροφορίες για τον Ταγίπ Ερντογκάν και τις μεγάλες στρατηγικές επιδιώξεις της Άγκυρας, πού υπήρξαν στο βιβλίο-ντοκουμέντο για τον Τούρκο ηγέτη, που κυκλοφόρησε πριν τέσσερις μήνες. Η προβολή του στα τουρκικά ΜΜΕ υπήρξε μεγάλη και σύντομα θα κυκλοφορήσει στην τουρκική γλώσσα.
Συγκεκριμένα, επαληθεύτηκαν τα εξής γεγονότα, καίριας σημασίας για την Ελλάδα, την Κύπρο και την ίδια την Τουρκία, που αποκάλυπτε ως στρατηγικές επιδιώξεις του Τούρκου ηγέτη το βιβλίο-βιογραφία του Έλληνα δημοσιογράφου:
- Ο Ταγίπ Ερντογκάν έχει οριστικά αποφασίσει να διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας, με νέο Σύνταγμα, υπερεξουσίες του θεσμού και ανάλογες πολιτικές πρωτοβουλίες.
- Η επιδίωξη για συνδιαλλαγή με τους Κούρδους και τον Οτσαλάν θα συνεχισθεί, είναι οριακή, απαιτεί πλήρη αφοπλισμό, αποκήρυξη της δράσης του PKK και ιδέας αυτονομίας. Η παραχώρηση θα αφορά μόνο πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα στα πλαίσια πάντα του ενιαίου Τουρκικού Κράτους.
- Η βελτίωση των σχέσεων με το Ισραήλ , με πρωτοβουλία μάλιστα της Ιερουσαλήμ, θα παραμείνει στα συγκρατημένα πλαίσια, για να μη διακινδυνεύσουν οι σχέσεις Τουρκίας με τις αραβικές χώρες.
- παραμένει αμετακίνητη επιδίωξη της Τουρκίας η συμμετοχή του ψευδοκράτους του Βορρά των Τουρκοκυπρίων στα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες( φυσικό αέριο, πετρέλαιο) της Κυπριακής Δημοκρατίας, με αδιάλλακτες μεθόδους διεκδίκησης και πίεσης και « ανάλογα σκληρά μέτρα».
- Η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα και πάση θυσία την Τουρκία, ενώ η στρατηγική της ως περιφερειακής δύναμης είναι υπηρετεί τις γενικότερες επιδιώξεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, με βάση την πεποίθηση ότι έχουν ανάγκη αυτές περισσότερο την Τουρκία παρά εκείνη αυτές.