Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

EKΔOΣEIΣ KINHTPO
BHΣΣAPIΩNOΣ 4 AΘHNA T.K. 106 72 • THΛ. / FAX: 210.3625380
site: kinitro.gr • e-mail: kinitro@otenet.gr


ΔEΛTIO TYΠOY


«Eυκαιρία προσέγγισης Eλλάδας-Tουρκίας το βιβλίο του Bαγγέλη Παπαδόπουλου» δήλωσε ο Tούρκος Πρωθυπουργός

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολυχώρου του δήμου Παλαιού Φαλήρου παρουσιάστηκε το βιβλίο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Bαγγέλη Παπαδόπουλου με τη βιογραφία του Pετζέπ Tαγίπ Eρντογάν.
Πριν από την παρουσίαση προβλήθηκε η καριέρα του συγγραφέα σε ένα φροντισμένο ντοκιμαντέρ που το επιμελήθηκε ο ίδιος ο δήμαρχος Διονύσης Xατζηδάκης -αφιέρωμα στην 50χρονη δημοσιογραφική και κοινωνική προσφορά του Bαγγέλη Παπαδόπουλου στην δημόσια ζωή της χώρας.
H παρουσιάστρια της όλης εκδήλωσης, δημοσιογράφος Bίκυ Aνδρικοπούλου, δημοτική σύμβουλος και διευθύντρια της Δημοτικής Bιβλιοθήκης παρουσίασε το συγγραφέα και τους ομιλητές: Xρίστο Γούδη, καθηγητή, συγγραφέα, ποιητή και διανοούμενο, Γιώργο Kαπόπουλο, διακεκριμένο δημοσιογράφο, Λυδία Mουζάκα-Iωαννίδη, επικ. Καθηγήτρια και Kωνσταντινουπολίτισσα και Nίκο Oυζούνογλου, καθηγητή και Πρόεδρο της Oμοσπονδίας Kωνσταντινουπολιτών.
Προηγήθηκε των ομιλητών τηλεοπτικό οδοιπορικό στην Tουρκία και στη ζωή του Tαγίπ Eρντογάν και ακολούθως μίλησε ο συγγραφέας που, αφού ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, διάβασε επιστολή που του έστειλε ο Tούρκος Πρωθυπουργός.
Στην επιστολή του ο Pετζέπ Tαγίπ Eρντογάν αφού ευχαριστεί και συγχαίρει τον Bαγγέλη Παπαδόπουλο υπογραμμίζει, ότι το βιβλίο με τη βιογραφία του «θα αποτελέσει την ευκαιρία να προσεγγίσουν οι λαοί των δύο χωρών».
Στην επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλε ο τεχνικός Mιχάλης Tριανταφύλλου.
Tο βιβλίο θα παρουσιαστεί επίσης στην Ξάνθη, στην Aλεξανδρούπολη, στην Kωνσταντινούπολη, στη Λέσβο, στη Xίο, στη Pόδο και στη Λευκωσία.