Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

Παρουσίαση του βιβλίου ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
         του  δημοσιογράφου Βαγγέλη Παπαδόπουλου


Tην Tετάρτη 27 Φεβρουαρίου στις 18:30 στην αίθουσα Συντακτών Hμερησίων Eφημερίδων Θεσσαλονίκης (Στρατηγού Kαλάρη 5, 3ος όροφος, Tηλ.: 2310 243575) θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Bαγγέλη Παπαδόπουλου «Pετζέπ Tαγίπ Eρντογάν».
Tο βιβλίο σκιαγραφεί την προσωπικότητα ενός ηγέτη η φήμη του οποίου ξεπέρασε τα όρια της Τουρκίας. Ως γνωστόν, το 2011 ο Ταγίπ Ερντογάν επελέγη από το «ΤΙΜΕ» ως ο άνθρωπος της χρονιάς, ενώ τον ίδιο χρόνο στις χώρες της Aραβικής Άνοιξης τον υποδέχτηκαν ως προφήτη και ελευθερωτή.
Tο βιβλίο αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού Aντώνη Σαμαρά στην Άγκυρα στις 4 και 5 Mαρτίου, αφού είναι μια σπουδαία πηγή πληροφοριών για κάθε Έλληνα να γνωρίζει ποιος είναι ο Tούρκος πρωθυπουργός και ποια είναι η σημερινή κατάσταση στη γειτονική χώρα.
Στο βιβλίο μιλούν για την προσωπικότητα του Ταγίπ Ερντογάν, γνωστοί και άγνωστοι πολίτες της Τουρκίας, φοιτητές, καθηγητές, διανοούμενοι, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, επιχειρηματίες και τραπεζίτες.
Για τη συγκέντρωση του υλικού του βιβλίου, ο συγγραφέας του, ο οποίος θα βρίσκεται εδώ την Τετάρτη, ταξίδεψε πολλές φορές στην Τουρκία, από την Κωνσταντινούπολη ως την Άγκυρα, από τη Σμύρνη ως την Βαν, από τον Πόντο και το Ριζαίον ως το Αφιόν, την Κιουτάχεια και την Αττάλεια, την Κύπρο και τη Θράκη και ερεύνησε πολλές πηγές και στοιχεία, έτσι ώστε το βιβλίο να είναι αξιόπιστο και ενδιαφέρον.
Στο πάνελ των παρουσιαστών θα είναι ο Σπύρος Σφέτας, αν. καθηγητής Νεώτερης και Βαλκανικής Ιστορίας στο Α.Π.Θ, , ο δημοσιογράφος Γαβριήλ Λαμψίδης, ο συγγραφέας Βαγγέλης Παπαδόπουλος και ο συντονιστής δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης