Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

Στην Κομοτηνή η παρουσίαση του βιβλίου ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
 του  δημοσιογράφου Βαγγέλη Παπαδόπουλου, την Τετάρτη 6 Μαρτίου


Την Τετάρτη 6 Μαρτίου στις 18:30 στο βιβλιοχαρτοπωλείο «ΔHMOKPITEIO» (Δημοκρίτου 7A, Kομοτηνή, Tηλ.: 25310 84040) θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Bαγγέλη Παπαδόπουλου «Pετζέπ Tαγίπ Eρντογάν».
Tο βιβλίο σκιαγραφεί την προσωπικότητα ενός ηγέτη η φήμη του οποίου ξεπέρασε τα όρια της Τουρκίας. Ως γνωστόν, το 2011 ο Ταγίπ Ερντογάν επελέγη από το «ΤΙΜΕ» ως ο άνθρωπος της χρονιάς, ενώ τον ίδιο χρόνο στις χώρες της Aραβικής Άνοιξης τον υποδέχτηκαν ως προφήτη και ελευθερωτή.
Στο βιβλίο μιλούν για την προσωπικότητα του Ταγίπ Ερντογάν, γνωστοί και άγνωστοι πολίτες της Τουρκίας, φοιτητές, καθηγητές, διανοούμενοι, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, επιχειρηματίες και τραπεζίτες.
Για τη συγκέντρωση του υλικού του βιβλίου, ο συγγραφέας του, ο οποίος θα βρίσκεται εδώ την Τετάρτη, ταξίδεψε πολλές φορές στην Τουρκία, από την Κωνσταντινούπολη ως την Άγκυρα, από τη Σμύρνη ως την Βαν, από τον Πόντο και το Ριζαίον ως το Αφιόν, την Κιουτάχεια και την Αττάλεια, την Κύπρο και τη Θράκη και ερεύνησε πολλές πηγές και στοιχεία, έτσι ώστε το βιβλίο να είναι αξιόπιστο και ενδιαφέρον.
Στο πάνελ των παρουσιαστών θα είναι ο Σπύρος Σφέτας, αν. καθηγητής Νεώτερης και Σύγχρονης Βαλκανικής Ιστορίας στο Α.Π.Θ, ο Θωμάς Σταμούλης, δημοσιογράφος από τον «Παρατηρητή της Θράκης» και ο συγγραφέας Βαγγέλης Παπαδόπουλος.