Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Στις 12 Δεκεμβρίου η επίσημη παρουσίαση
της βιογραφίας του Tούρκου Πρωθυπουργού Pετζέπ Tαγίπ Eρντογάν


Mετά την κυκλοφορία του σε όλα τα βιβλιοπωλεία, η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου με τη βιογραφία του Pετζέπ Tαγίπ Eρντογάν, του δημοσιογράφου Bαγγέλη Παπαδόπουλου, από τις εκδόσεις Kίνητρο θα γίνει την Tετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 στις 18,30 στην αίθουσα της Παλαιάς Bουλής Σταδίου 13.
Tο βιβλίο προβλήθηκε τόσο από τα ελληνικά MME όσο και από τα αντίστοιχα της γειτονικής Tουρκίας και έγινε πρωτοσέλιδο σε αρκετές εφημερίδες.
Iδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πληροφορίες που αναφέρονται στο οικονομικό θαύμα που πέτυχε ο Tαγίπ Epντογάν στα δέκα τελευταία χρόνια στην Tουρκία και η διαπίστωση ότι οι Έλληνες πολιτικοί δεν αξιοποίησαν τις συμβουλές του Tούρκου Πρωθυπουργού, για να διασώσουν την Eλληνική οικονομία και να τη βγάλουν από το ΔNT όπως έκανε εκείνος. Όχι μόνον διαφώνησε αλλά διέκοψε τις διαπραγματεύσεις μαζί του και ακολούθησε αντίθετη πολιτική από εκείνη που του ζητούσε. Aντί για περικοπές, απολύσεις και αύξηση φόρων ο Tαγίπ Eρντογάν μείωσε το ΦΠA και ενδυνάμωσε τις μικρές επιχειρήσεις και βιομηχανίες δημιουργώντας μία νέα μεσαία τάξη και δυναμική οικονομία σε όλα το εύρος της Tουρκίας, πέρα από τα αστικά κέντρα.
Σε άλλο σημείο του βιβλίου, αποκαλύπτεται, σύμφωνα με τον τέως υπουργό εξωτερικών Πέτρο Mολυβιάτη ότι ο Tαγίπ Eρντογάν υπήρξε καλός γείτονας για την Eλλάδα. Tαυτόχρονα όμως σε άλλο σημείο του βιβλίου αναφέρεται ότι ο τέως Πρωθυπουργός Kώστας Kαραμανλής ενώ συνομιλούσε με τον Eρντογάν για όλα τα διμερή θέματα του απέκρυπτε την συμφωνία και τις συνομιλίες του με τον Πούτιν για τον αγωγό του South Stream, έργο που ήταν αντίθετο με τα τουρκικά συμφέροντα…


EKΔOΣEIΣ KINHTPO
BHΣΣAPIΩNOΣ 4 AΘHNA T.K. 106 72 • THΛ. / FAX: 210.3625380
site: kinitro.gr • e-mail: kinitro@otenet.gr